Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Spillemidlene: Knyken ber Orkdal kommune om hjelp

Knyken2_2.jpg

Orkdal IL har bygd ut for 90 millioner kroner i Knyken uten å ha avtale med alle grunneierne. En grunneier ønsker ikke avstå grunn til anlegget. Det kan få følger for utbetaling av spillemidler. Nå ber Orkdal IL om at kommunen går inn og forhandler. Orkdal kommune har gitt tilskudd og garantier for 20 millioner.

Tvisten i Knyken kan berøre økonomien både til Orkdal kommune og - indirekte - andre idrettslag.

Reglene for utbetaling av spillemidler krever 40 års avtaler med grunneiere. Orkdal IL mangler avtale med en helt sentral grunneier.

P-plass nektet brukt:
Tvisten har allerede ført til at den største parkeringsplassen i Knyken er stengt. Den kan føre til at spillemidler blir holdt tilbake.

* Knyken skal etter planen få 12-14 millioner kroner i spillemidler. Dette er en av bærebjelkene i budsjettet. Anlegget dominerer ei rekordlang liste over spillemidler i Orkdal - egen oversikt her.

* Orkdal kommune har garantert for et byggelån på 10,5 millioner kroner. Kommunen måtte stille garanti og yte ekstra støtte fordi Orkdal IL utvidet prosjektet kraftig etter byggestart - uten at kommunen ble orientert før det var tomt for penger. Orkdal kommune har ingen sikkerhet.

* Som en løsning overtok Orkdal sparebank garantien for et lån med sikkerhet i forventede spillemidler på 12,2 millioner kroner.

Risiko:
Den pågående tvisten synliggjør risikoen som hviler på Orkdal kommune, Orkdal sparebank - og dermed indirekte på andre idrettslag.

Orkdal IL har bygd ut gigantanlegget basert på intensjonsavtaler med grunneiere i stedet for endelige avtaler.

Orkdal idrettslag har beklaget overfor den aktuelle grunneieren at det har oppstått misforståelser. Men saken er fastlåst. OIL har gitt opp å komme til enighet via advokater, og ber Orkdal kommune hjelpe til.

I brevet til kommunen heter det blant annet:

"Dessverre har det oppstått misforståelser og ulik forståelse av irmgåtte avtaler med en av grunneierne. Han har engasjert advokat og ønsker ikke å avgi grunn til idrettslaget for sentrale områder i skisenteret. Orkdal Idrettslag har beklaget misforståelsen og signalisert at vi ønsker å løse dette på en god måte for alle parter.

Idrettslaget presiserer at det vil være viktig å behandle alle grunneierne i skianlegget likt. Styret i Orkdal Idrettslag valgte å engasjere advokat for å sikre at dette ble gjort på en ryddig og god måte.

Etter flere måneder med forhandlinger, ser Orkdal Idrettslag at saken står fast. En løsning som ivaretar alle parter, er dessverre ikke mulig å oppnå for idrettslaget. Den største parkeringsplassen i skianlegget er stengt og det er flere uavklarte forhold mot nevnte grunneier."

Avisa ST omtalte tvisten for flere måneder siden. Da var ikke stenging av p-plassen og risikoen for å miste spillemidler tema.

Men avisa pekte på at konflikten handler særlig om de store massene som er tatt ut av eiendommen, og oppgjør for disse. I tillegg pekte grunneieren på at Orkdal IL bygde ut anlegget basert bare på en såkalt intensjonsavtale.

Hele brevet fra Orkdal IL til Orkdal kommune kan du lese her.

 

Publisert 17.01.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

grums 20.01.2013 23:53
Det begynner å dukke opp mye grums i farvannet av knykenfadesen.

Søk hjelp 20.01.2013 11:55
Hva om Oif søkte kommunen om hjelp og garantier for at det bygges et folkehelsebasseng mellom idrettsparken og gammelosen.

Edvard Almli 18.01.2013 12:28
Vi takker Orkanger Vel for informasjon om OIL,og brev til kommunen :)Har lyst å informere videre,det er OIL som ikke har sørget for å ha kontraktene i orden.Da vi ingikk en intensjonsavtale i 2010,var det meningen at OIL skulle følge opp med gyldige kontrakter.Vi har flere ganger etterlyst kontraktene,men OIL har ikke hatt tid ? Istedenfor fullfører de anlegget på en intensjonsavtale.I november var vi i møte med OIL om kontrakter på den nye delen av lysløypa,men har ennå ikke fått tilbake noe kontraktforslag!Tror ikke det er søkt tippemidler om parkeringsplass.Og det grunneieren nå går til sak mot OIL om,er masseuttak i hoppbakkene.OIL har godkjente kontakter både for hoppbakker,alpint og eldre lysløyper.Misforståelser ? Neppe ! Det vi er veldig misfornøyde med er at de skyter ut 80 000 kubikk masse,uten å informere grunneieren,DET står tydelig i kontrakten de har. Vi syntes de tar seg over måte tilrette. Vet ikke om det er mange grunneiere som har funnet seg i denne behandlingen ? Marianne Almli

Påfyll 18.01.2013 09:05
Påfyll til grende og idrettstriden i bygda.

Først som sist 18.01.2013 08:21
Best at kommunen først som sist overtar hele greia.

Øystein 17.01.2013 23:44
Dette va som venta. Dein her føljetongen e langt fra over.

Jomar 17.01.2013 21:23
Dette er alvorlige greier. Så lenge problemene rundt Knyken går på bekostning av kun Orkdal IL er det greit. Det som er trist og fatalt er at hele affæren går negativt utover anleggsutviklingen til omkringliggende idrettslag.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse