Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Hermetikken og badeplassene - KAN UTGÅ

Hermetikken 2006Hermetikken har fått navnet sitt etter fabrikken som en gang sto på stedet. Området er et tilnærmet naturlig amfi. I den opprinnelige planen var Hermetikken pekt ut som rasteplass, men Orkanger Vel mente at det også var mulig å få til ei lun, lita strand her. Og det gjorde vi.


I 2006 bygde vi en tribune på stedet fordi det egner seg godt for utendørs arrangement. Dette året gikk også den første Hermetikken-festen av stabelen etter ønske fra Orkanger Aktivum. Det viste seg å bli et svært populært tiltak med stor oppslutning.

Hermetikken_bading2_2006_1.jpgI 2007 bygde vi utescene i Hermetikken. Vi flyttet også ei redskapsbu fra Hovslund og ned til amfiet. Hermetikken-festen helga før Orkanger-dagene ble en suksess også i 2007. Da arrangerte vi også familiedag med blant annet gratis kanopadling den siste dagen i Orkanger-uka.

På platået over Hermetikken anla vi samme år en liten park med ei plen omkranset av trær, og vi satte ut bord og benker. Utsikten over vannspeilet er flott. Vi regner med at parken for alvor vil bli tatt i bruk i år. Vi fikk også opparbeidet parkeringsplasser sommeren 2007.

Senere har Orkanger Vel plassert både ei kanobu og ei kioskbu i Hermetikken. Vi har kjøpt seks kanoer og to kajakker som skolene kan bruke gratis.

Orkdal kommune har for øvrig plastret kantene av badestranda med steinheller. Kommunen har også satt opp springvann – i likhet med på badeplassen i nordenden.

Velforeninga har gjenskapt den gamle vannkilden troa rett sør for Hermetikken. I 2010 satte kommunen opp toalettbygg på platået over stedet.

I 2009 gjenskapte vi det gamle møtestedet Kortbølgen oppe på mælen litt nord for Hermetikken.

Stranda i nord er mer langgrunn og egner seg godt for mindre barn. Også her er det satt opp en flott grill. Og det er her kommunen bygde toalettbygg med dusj. Orkdal kommune har dessuten utvidet parkeringsplassen på stedet.

Stranda i sør er den største, men her tar vinden mer på godværsdager. Dessuten ser vi at sanden vaskes vekk ganske fort.

Men også sørstranda er et fint sted med bord og benker, badeflåte, stor plen og et svært område med hvit sand inne på land – Orkangers desidert støreste sandkasse, og en yndet boltreplass for småbarn.

Hermetikken var fortsatt skjemmet av skrot og søppel da arbeidet startet i 2005. Vi ryddet skogen, leide maskin til å planere og kjøpte inn sand til stranda. I tillegg kjøpte velforeninga badebrygge med landgang.
Les mer

[Arkiv for siden]
Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse