Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Follo: Kommunen kan ha kjøpt et alvorlig problem

Follo3.jpg

Voksenopplæringa har brukt det såkalte F-bygget på Follo i to år uten at kommunens eget bygg er endelig godkjent. Nye, store  investeringer kan tvinge seg fram. Tillitsvalgte slår alarm om elendig inneklima og plassproblemer.
Orkdal kommune har brukt minst 16,5 mill. på en bygning fylket ville rive som kondemnabel.

Orkdal kommune kjøpte det påstått kondemnable F-bygget (gymbygget) av fylkeskommunen for 10 mill. kr. i et spill med to elementer:
* Unngå å bygge ny, moderne videregående skole på Orkanger.
* Unngå at linjer ble flyttet fra Follo til Meldal.

Bygdetun - ikke attraktivt skolebygg
Ansatte og det politiske flertallet i Orkdal har sikret et skolehistorisk bygdetun på Follo. Men det koster dyrt både for kommunens økonomi og for elevene.

Etter renovering fra fylkets side er Orkdal vgs fortsatt den trangeste i fylket. En viktig årsak er at deler av det gamle skoleanlegget er uegnet for undervisning etter dagens krav. Fylket har brukt like mye penger på å klatte på Follo-anlegget som det ville ha kostet å bygge en attraktiv skole ved Orklahallen/Klatrehallen/Idrettsparken/Grønøra.

Les tidligere artikkel.

Utsetter problem
Orkdal kommune har gitt seg selv fritak fra dyre krav til blant annet energiøkonomisering. Likevel varslet On arkitekter og ingeniører allerede for over ett år siden at det kommer "store utfordringer" pga mangler ved kledning, vinduer og isolering. Kommunen skyver dem foran seg.

De tillitsvalgte ved Voksenopplæringa har nå sendt bekymringsmelding til sine overordnede i kommunen. I kortform:

Kommunen gir seg selv dispensasjon
* Voksenopplæringa har drevet på dispensasjon siden 2013. Hvor lenge skal kommunen drive uten endelig godkjenning av kommunens bygg?
* Orkdal og nabokommuner har vedtatt å ta imot langt flere flyktninger. Hvordan skal plassproblemer løses? (De fleste på Voksenopplæringa er flyktninger).
* Ansatte sliter med tørre øyne og bihuler. Ventilasjonssystemet ser ikke ut til å fungere som det skal.
* Temperatur og luftkvalitet er "meget kritikkverdig" deler av vår og sommer.
* Støy fra Orkdalstorget forstyrrer undervisninga.
* Er bygget godkjent etter "Forskrift om helserettet miljøvern i skoler og barnehager"?

God butikk?
Orkdal kommune/Orkdalstorget har gjort mye arbeid med bygget selv i tillegg til de store investeringene i renovering og tilpasning.

Da Orkdal kommune kjøpte bygget ble det framstilt som god butikk og en smart ide. Tanken var å rive og selge tomta med fortjeneste til boligformål etter noen år.

Det er ikke tema lenger.

Follo2.jpg

 

Publisert 27.06.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse