Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Jenssengården: Ja til bolig i andre etasje - over Boao

DSC_0004.JPG

Rådmannen anbefaler at andre etasje i Jenssen-gården (tidligere Boao) blir omregulert fra næring til bolig. Den nye eieren, Arnfinn Rønning, ønsker å bo der selv. Rønning varsler nyåpning av restaurant i første etasje etter at Boao la ned.

Hele Jenssen-gården er regulert som næringsbygg i dag. I søknaden om få gjøre om andre etasje til leilighet skriver Arnfinn Rønning blant annet:

  • Andre etasje er ikke egnet for næringsvirksomhet. Det vil kreve omfattende ombygging å gjøre den interessant for leiemarkedet.
  • De andre husene i handlegata har næring bare i første etasje og bolig i andre.
  • Historisk er bygningen brukt til bolig siden den ble reist ca 1880.
  • Bolig i andre gir bedre økonomi, noe som igjen gjør det lettere å ta godt vare på bygningen.

Arnfinn Rønning kjøpte huset av Anne Lise Bakken tidligere i år. Han tar over 16.september, kort tid etter at den populære restauranten Boao avviklet driften.

Rønning skriver at han vil restaurere vinduene i andre etasje og lage en bedre og mer intim uteservering i bakgården. Han ønsker å starte arbeidene med tanke på nyåpning av restaurant snarest, og ber derfor om hurtig svar.

Rådmannen mener at søknaden bør imøtekommes. Bolig i andre etasje er i tråd med ønsket om fortetting ogbosetting i sentrum.

Hovedutvalg forvaltning behandler søknaden onsdag.

 

Publisert 08.09.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse