Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Se blide ansikter i gata: 390 jobber i Orkanger sentrum

DSC_0020.JPG

Sentrumsgata blomstrer når sola titter fram en lørdag. Visste du at det fins 390 arbeidsplasser i Orkanger sentrum? Hils på Solrun Singstad (bildet) og ti andre som jobber her - pluss noen gjester.

390 arbeidsplasser er mye, selv om mange deltidsstillinger er inkludert. Gata på Orkanger er en stor aktør i lokalt næringsliv. Det er dessuten sentrumsgata som gjør oss litt annerledes enn alle andre småbyer.

Gata vår har sjarm, men med mange små virksomheter er den sårbar. I dag konsentrerer vi oss om sjarmen. Møt ansikter i gata:

DSC_0002.JPG

Darya Del, opprinnelig fra Afghanistan, driver eksotiske La Verte marked. - Ikke så lett, mye utgifter, sier Darya. Den første som drev butikken kom fra Kongo. Orkdal, Orkanger og gata er et flerkulturelt samfunn.

DSC_0004.JPG

Margrethe Aae med Henrik. Henrik blir snart storebror, om han ikke allerede er blitt det når du leser dette. Margrethe er tredje generasjon som jobber i advokatfirmaet Aae på Orkanger, nå med lokaler i bygningen som tidligere huset Orkedalens apotek. Henrik blir muligens fjerde.

DSC_0013.JPG

Karin Bye Johansen og Geir Størseth på jobb en solfylt lørdag i mai. Størseth optikk og Optimal regnskap holder til i et eldre forretningsbygg som er karakteristisk for gata og prisbelønt for pietetsfull rehabilitering.

DSC_0021.JPG

I løpet av få år har Tråsnella blitt en institusjon i gata. Strikking er in. Karen Munkli stikker en snartur ut med en tøyprøve.

DSC_0028.JPG

Prikken er også en institusjon i gata. Butikken holder stand i sentrum på vegne av klesbransjen. Resten av klesbutikkene har lagt ned eller flyttet til kjøpesentrene. Anne Karin Ebbesen tok nylig over etter Dagrun Meland, som drev Prikken i 31 år.

DSC_0033.JPG

Britt i by´n. Det vil si, Silje Oddli Skinstad har steppet inn bak disken for innehaver Britt Helgemo Solemsløkk denne lørdagen. Britt i by´n - for anledningen med en vippende stork på fortauet - er et vitalt tilskudd til sentrumsgata.

DSC_0048.JPG

Mina Ghafarpoor, opprinnelig fra Iran, driver På Hjørnet etter tapas-konkursen i de samme lokalene. Lørdag fristet Mina med persisk gryte i tillegg til det faste innholdet på lunsj- og tapasmenyen.

DSC_0053.JPG

Dette er blomsterbutikken med stor B på Orkanger. Her har det vært blomster i flere mannsaldre. Jorunn Lefstad ved Orkdal blomster blomstrer også i maisola. Bortsett fra Prix er dette nå den butikken på Orkanger som ligger nærmest Nerøra.

DSC_0016.JPG

Ole Kristian Fagerli bak disken med delikate kaker hos Solruns, Og utenfor veggen finner vi....

DSC_0039.JPG

...en smørblid Erlend Lervik fra Heimdal sammen med en racersykkel i øvre prisklasse. Erlend har syklet hjemmefra med  Solruns i Orkanger sentrum som mål. Her fyller han energilageret med ei småkake eller to. - Jeg har sikkert vært her ti ganger i år. Sykler ofte hjem igjen over Hølonda, sier heimdalingen som liker gata på Orkanger - bortsett fra fortauskantene som ikke er tilpasset smale dekk.

Dermed har du møtt 11 av de 390 som jobber i sentrum, samt et par andre.

 

Publisert 14.05.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse