Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Dagens turtips: Rokollen

rokoll_006_1.jpgVi venter litt med nyheter om bane 3, den rystende prisen på ny hall ved Orkdal vgs - og tanken om en felles ungdomsskole på Follo. Men det kommer! Inntil videre; slapp av og bli med opp på et av stedene med flottest utsikt over Orkanger. 313 besøk er notert i boka på Rokollen så langt i år.

313 visitter er bra midt i mai. Rokollen-sesongen har så vidt startet for de fleste. Men en hard kjerne med Steinar Kvakland i front foran undertegnede (Hans K), Anton Kjøren og Geir Knutzen har laget tråkk vinteren gjennom.

Steinar Kvakland noterte seg for 20 besøk bare i løpet av januar! Han har vært på Rokollen over 200 ganger på ett år. Kvakland er opprinnelig fra Gjølme, bosatt på Orkanger, og oppsatt med truger.

Nå i mai er første halvdel av turen opp fra Reitan tørr og fin. Det største problemet er ca. 200 meter med rasert traktorvei etter skogsdrifta i vinter.

rokoll_012_1.jpgStore flak med kvister og røtter ligger i veien. Det surkler i gjørme etter at store maskiner har endret terrenget og gitt smeltevann og småbekker nye løp. Vi venter på at Allskog skal rydde, grøfte og lage stikkrenner. På tur ned er det fort gjort å snuble i kvister som er kjørt fast i bakken.

Men under og over det vanskelige partiet er det flott. På 139 meters høyde forteller et oppslag at sjøen gikk hit opp for 10 000 år siden. Landet hevet seg gradvis mens breene smeltet etter istida. Men akkurat her lå havnivået så lenge at den gamle strandsonen vises i terrenget.

 

rokoll_008_1.jpgDet

Det er to bekker å krysse (bildet over). Det vil si; du kan ta en liten omvei over ei bru, så slipper du siste bekk. Men med fjellsko eller støvler er det grei skuring.

rokoll_007_1.jpgMed normal gange bruker du ca. 45 minutter opp. Premien ligger frampå utsikten, like under Rokollens høyeste punkt (356 meter). Her ser du rett ned på fjorden, og av og til ned på fugler i flukt - både kråke, måke og ørn.

Selv Grønøra industriområde og det kunstige elveløpet ser bra ut fra Rokollen. Og bakom hviler altså Orkanger med knøttsmå hus i Hovsbakkan og Rømmesbakkan som kulisse.

Du kan også se Fannrem.

Turen anbefales. Det er merket sti fra oppkjørselen til gården Reitan, og tydelig vei eller tråkk helt fram. Parker helst nede ved sjøen av hensyn til melkebilen. Du er nemlig på landet.

Denne og 39 andre lokale utflukter kan du lese om i boka 40 turer i Orkdal.

Flere bilder fra Rokollen finnes i fotoalbum.

God trim!

Rokoll2_1.jpg

 

Publisert 13.05.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Christian 14.04.2012 10:13
Flott skildring. Savner et kart siden jeg ikke er lokalkjent.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse