Over streken: Orkla FK vant - Melhus tapte!

OFK_3_1.jpgMelhus tapte lørdag 0-3 hjemme mot Tynset. Dermed ligger Orkla FK fortsatt over streken etter seieren 4-3 mot tabelljumbo Nidelv i Idrettsparken fredag kveld. Nå kan Roger Ophaug & co berge plassen i 3.divisjon uten å være avhengig av andres resultater.
Her er tabellen.
(Foto: Leraan, skaunnytt.no).

Melhus-Tynset var en nøkkelkamp for Orkla. Med Tynset-seier ville OFK beholde den tredje siste plassen - det vil si plassen over streken. I tillegg innebærer det at Tynset ikke har mer å spille for.

Det kan bety mye, siden Orkla FK møter Tynset borte i den aller siste serierunden.

Klokka 16.45 lørdag var det klart at resultatet Melhus-Tynset ble perfekt for Orkla. Det sto 0-0 ved pause. Men Tynset skåret tre ganger i andre omgang.

Mot Nidelv fredag kveld gjorde Orkla sin del av jobben. Laget tok ledelsen ved Hans Erlend Meland. OFK hadde flere bra muligheter før Hassan Halane sørget for 2-0 etter sidebytte.

Nå burde kampen vært avgjort, men bare ett minutt senere reduserte Nidelv. Like etter kom også utligningen.

Orkla samlet seg igjen i tusmørket i Idrettsparken. Thomas Hansen gjorde 3-2 - før Nidelv utlignet på ny med en særdeles billig skåring.

Det sto 3-3 helt til fem minutter før ordinær tid var ute. Da sørget Anders Ustad for det som skulle bli vinnermålet. Det gikk et lettelsens sukk gjennom et ganske tallrikt publikum ved slitebanen.

Orkla FK vant fortjent, men laget gjorde det unødvendig vanskelig for seg selv. Både Orkla og Nidelv trengte sårt alle tre poengene.

Mye tyder på at nedrykksdramaet ikke er over før i siste serierunde. Da skal Orkla FK til Tynset. Orkla tåler ikke å avgi flere poeng enn Melhus, som ligger ett poeng bak.

Orkla har igjen topplaget Kolstad, Rosenborg 3 (som ofte er sterke) og altså Tynset.
Melhus skal møte Buvik, KIL/Hemne og relativt svake Tangmoen i siste runde.

Orkla FK har for øvrig omsider fått ei innholdsrik hjemmeside.