Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Slutt på svømming ved Orkanger u-skole

08032009189_1.jpgIngen elever ved Orkanger ungdomsskole får svømmeundervisning i bassenget (bildet) neste år. Det er ett av tiltakene rektor foreslår for å spare penger. Foreldrenes Arbeidsutvalg (FAU) ved skolen er dypt bekymret over forholdene. FAU mener Opplæringsloven blir brutt og har nå skrevet brev til rådmannen.

I det alarmerende brevet peker FAU blant annet på følgende:

* Forslaget legger opp til å kutte alle delingstimer i norsk og naturfag. Det vil bli umulig å gjennomføre forsøk i fysikk og kjemi.

* Neste års 8.trinn har veldig mange elever med enkeltvedtak – det vil si spesielle behov. Dette vil gjøre situasjonen ekstra vanskelig både for disse elevene, og for andre.

* Orkanger ungdomsskole ble ikke bygd for klasseromsundervisning. Slik undervisning er likevel gjeninnført på grunn av pengemangel. Én lærer underviser 26-28 elever på et relativt lite rom. Med enda flere krevende elever vil forholdene bli uholdbare.

* Kompetansemål for 10.trinnet vil, som en følge av foreslåtte innsparinger, ikke bli overholdt. Det mener FAU.

FAU viser til at Orkdal kommunestyre har vedtatt som mål å gjøre Orkdal til en av landets ti beste skolekommuner. Dette finner foreldrene underlig sett i forhold til budsjettsituasjonen ved Orkanger ungdomsskole.

Rådmann Nils Kvernmo har tatt henvendelsen alvorlig. Rådmannen innkalte til møte om skolen på kort varsel.

 

Publisert 10.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse