Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Billigere å eie ubebodd Orkanger stasjon

Boliger_juli08_006_1.jpgOrkanger stasjon har stått tom i flere år etter at investoren Jostein By (63) fra Malvik kjøpte den ærverdige bygningen. Planen var å bygge om til leiligheter. Nå har By i stedet fått innvilget en søknad om reduserte kommunale avgifter. Begrunnelse: Det bor ingen i huset.
Investoren på nabotomta har også sendt søknad for å spare penger - men fikk nei.

Denne eiendomsinvestoren heter Roger Grindflaten (40) og bor i Klæbu. Han kjøpte tomta Thamshavntunet, og greide å få politikerne til å omregulere fra friområde til bolig i 2005 - stikk i strid med kommuneplanens uttalte mål.

Grindflaten fristet med flotte boliger. Siden har ingen ting skjedd - inntil han sendte søknad i juli. Han ba om forlenget frist for å starte bygging.

Fristen er på tre år, og den hadde for sikkerhets skyld allerede gått ut da Grindflaten søkte om enda ett år. Rådmannen sier nei. Kommunen har nemlig ikke lov til å si ja. Treårsfristen i loven er absolutt.

tunet2_1.jpgDet betyr ikke annet enn at Roger Grindflatens selskap må søke på nytt og betale nye gebyrer - hvis han har til hensikt å sette opp husene på tomta nedenfor Orkanger stasjon. Dette gjelder altså åkeren med ugras mellom stasjonen og Thamshavnveien (bildet).

Oppe på stasjonen kan investor Jostein By nå spare halvparten av de kommunale avgiftene til vann og avløp siden Orkanger stasjon står tom med plater foran vinduene. Kommunen gir 50 prosent rabatt.

Feieavgifta blir strøket helt. Strømmen er for øvrig koblet fra.

Den verneverdige bygningen har status som "under salg/prosjektert rehabilitert", ifølge Orkdal kommune.

 

Publisert 30.08.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse