Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vil bygge mer i Orkdalsveien

2009bilder_022_1.jpgArbeiderpartiet ønsker å avklare mulighetene for å bygge mer i handlegata på strekningen fra Grytting til Orkanger parfymeri. Et forslag om at rådmannen kartlegger muligheten for mer bygging fikk flertall i formannskapet onsdag. Mye areal er ledig både bak husene og i "hull" mellom forretningene. Enkelte steder kan det også bygges mer i høyden.

Styrking av Orkdalsveien er et helt sentralt spørsmål i debatten om sentrumsutvikling.

Ap fremmet saken som et såkalt tekstforslag i forbindelse med budsjettet for 2010. Flertallet på åtte i formannskapet støttet forslaget. Tre stemte imot (V, KrF og Sp).

De som stemte mot er ikke motstandere, men mener at en slik utredning bør komme i etterkant av 2040-prosjektet.

Hvis forslaget får flertall også i kommunestyret 16.desember må administrasjonen i Orkdal kommune "kartlegge muligheten for fortetning og arealøkning i dybden" innen 1.juni. Det skal skje i samarbeid med sentrumsforeninga, huseiere og dagens drivere av forretninger.

Det er avgjørende for Orkangers videre utvikling hvor det framtidige tyngdepunktet skal ligge. En spørreundersøkelse i regi av Orkdal 2040 viste at folk ønsker en vitalisering av den nåværende handlegata framfor videre spredning til blant annet Bårdshaug.

Mange lokaler står ledige i Orkdalsveien. Samtidig pågår også fortetning. Solligård bygger ut, trass i at det politiske flertallet tillot baderomsbutikk på Grønøra. Også Størseth har utbyggingplaner.

Grytting er fraflyttet. Det er lokaler til leie i Hjørnegården og i det nybygde "Svensson-bygget". Trykkerihallen til ST er snart tom. Avisa vurderer å flytte.

 

 

Publisert 29.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse