Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Gater får asfalt - Solbugården pusses opp

asfalt5.jpg

To gladmeldinger fra nedre del av Orkanger: Nygata og Sveligata har fått fast dekke for første gang i historien. Og nå får den ærverdige Solbugården (bildet) nytt ansikt etter flere års trist forfall. Eieren har begynt å skrape vekk flassende maling på fasaden, og gjør klar til skifte av bordkleding i bakgården.

Landhandler Brynjulf Olsen bygde Solbugården i 1860. Den fikk dagens navn etter at familien Solbu kjøpte den i 1891. Her var det leiligheter og blant annet frukt- og tobakksforretning.

For noen år siden solgte Solbu-familien gården. Den nye eieren la tak, men ellers har bygningen vært et trist syn med knuste ruter, gjengrodd hage og maling som flasser i store flak. Nå kommer tømmeret fra rundt 1860 til syne (mer tekst under bildet):

asfalt3.jpg

Samtidig ruller Orkdal kommune ut noen hundre meter fast dekke på Nerøra. Nygata ser plutselig slik ut:

asfalt1.jpg

Også i Sveligata er hullene borte. Gamle Sveligata har blitt sånn etter å ha vært grusvei i noen hundre år:

asfalt2.jpg

Til slutt et lite tips: Også hengemyra ved den gamle brannstasjonen har vært aktuell for asfaltering. Her kan kanskje Coop Orkla Møre gripe inn av hensyn til Prix-kundene dersom Orkdal kommune ikke prioriterer stedet.
Det har også vært på tale å stenge denne veistubben for trafikk. I dag er den atkomst til Prix fra hele Nerøra.

asfalt6.jpg

 

Publisert 19.09.2010


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

berit gjølmesli 19.09.2010 22:59
Så flott da at det skjer noe med Solbugården,der kan jeg tenke meg å bo.

Utfløtter 19.09.2010 20:08
Bedre sent enn aldri.Tror aldri jeg har vært på et tettsted i Norge der de har så lite asfalterte veier.Og jeg har reist mye.

ex-ørbøgg 19.09.2010 20:01
...huseier er, men håper det er noen som ser verdien i å la denne "inngangsporten" til Nerøra stå fram i skikkelig gammeldags prakt. F eks ved å fjerne de svære vinduene på gateplan.

ex-ørbøgg 19.09.2010 20:00
Morsomt og litt rørende å se bildet av Solbugården strippet inn til "beinet", viser klarere hvor gammel gården er. Aner ikke hvem

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse