Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Toalett og veier: Nytt fra gaupebyen Orkanger

_gaupe.jpg

Orkanger er byen med egen gaupefamilie. Den røde markeringa til venstre på bildet viser hvor fire av Norges drøyt 300 gauper ble fotografert forrige søndag. Nytt fra gaupebyen:
* Fortsatt strid: Bygger kommunen ulovlig i Knyken?
* Planer om ny trase for Havneveien.
* OIF fikset åpent toalett alle dager i Ulvåsen (Gaupåsen?).

Nå er Orkanger-gaupene i Adressa. De var mest leste sak på adressa.no torsdag morgen. Joplassen Utvikling selger bynære boligtomter i gaupeland. Noe for PR-aksjonen Kom til Orkanger?

Joplassen og Knyken
Per Kirkaune i Joplassen Utvikling er for øyeblikket trolig mindre fornøyd med Orkdal kommune enn med gaupene som vandrer ved boligfeltet. Kort resyme:

  • Kommunen straffer Orkla Maskin for å ha gjort terrenginngrep uten godkjenning på Joplassen. Entreprenør Orkla Maskin og utbygger Joplassen Utvikling mener godkjenning var på plass, men vant ikke fram.
  • Per Kirkaune ser at Orkdal kommune bygger ut Knykvegen for Orkdal IL uten å ha byggesøkt eller laget detaljert reguleringsplan. Klager på at kommunen forskjellsbehandler utbyggere (straffer en privat, tar seg selv til rette med terrenginngrep).
  • Plan- og forvaltningssjef Ingrid Voll sier i ST at kommunens utbygging er lovlig. Voll skriver i svar til involverte at det bare dreier seg om en breddeutvidelse på 2 meter, og at det ikke er praksis å søke om slik utbedring. Men Voll skriver også at saken er i en gråsone.
  • Kirkaune svarer:
    1) Knykvegen utvides med gang- og sykkelveg på 3,5 meter og grøfter i tillegg til 2 meter breddeutvidelse. Totalt reguleringsbredde 16 meter (!)
    2) Det er forbausende å lese at Orkdal kommune velger å operere i en gråsone, mens private blir straffet.

Dermed handler tvisten både om tunge prinsipper (likebehandling) og fakta (hvor store inngrep er det egentlig kommunen gjør i Knyken?).

Havneveien
Trondheim Havn, Technip og Mardahl Maskin ønsker å flytte Havneveien helt inntil jordvollen mot Gammelosen. Orkdal kommune har solgt eiendom på dette området, som tidligere er leid ut.

Planen er at dagens Havnevei på denne strekningen blir en internvei for havn-/industrivirksomhet. Arealet kan da utnyttes bedre.

Flytting er imidlertid lagt på is på grunn av usikkerhet om hva som vil skje videre med Havneveien. En mulighet er at den blir stengt ved brua på Gammelosen pga støy og trafikksikkerhet. Da forsvinner gjennomgangstrafikken og dagens vei blir en internvei.

En annen (mindre sannsynlig) mulighet er at ny E39 blir lagt i tunnel eller bru over området.

Toalett i Ulvåsen
Skigåere og andre trengende har ønsket seg tilgang til toalett også når Ulvåshytta er stengt. Det har OIF fikset uhyre kjapt. Ola Lorentzen og Arne Ebbesen foretok en ombygging på dugnad. Fra nå av er det mulig å komme inn til toalett via ei dør i sokkelen - uten at folk dermed kommer seg inn i hytta.

PS: Stedet heter altså ULVåsen, men like ved hytta ligger GAUPhiet med gapahuk og grillplass. Navnene vitner om villmarksliv i gamle dager.

Gauphiet.jpg

Gauphiet i Ulvåsen.

Ulv__shytta.jpg

Ulvåshytta sett fra Gauphiet.

 

Publisert 04.02.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse