Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger sentrum: Vil bygge høyere i handlegata - og ferie

IMG_1682_1.JPG

Eieren av Orkdalsveien 71 vurderer å bygge en tredje etasje på bygningen og å bygge igjen hullet i husrekka mot Tråsnella, til høyre på bildet. Det vil i så fall gi flere leiligheter og litt mer forretningsareal i sentrumsgata.
NB! Hele redaksjonen tar nå ei ukes ferie et godt stykke sør for Orkanger etter ny besøksrekord på nettsida i januar.

Høyere og tettere
Høyde sammenlignet med andre bygg i rekka kan bli et tema. Bygningen huser Klipperiet og Britt i by´n i første etasje og leiligheter i andre. En ny toppetasje og påbygg inn mot Tråsnella vil gi totalt seks leiligheter. 

På bakkeplan skal det være næringsvirksomhet.

Parkering
On Arkitekter og Ingeniører arbeider med en mulighetsstudie for huseier. On ønsker blant annet å få avklart hvor mange parkeringsplasser planene for sentrum vil kreve på egen eiendom.

I sentrum er det er problem hvis beboere og folk på jobb tar opp kundeparkeringa langs gata.

Hullet i husrekka var lenge en omstridt sak, men det ble løst med et høyt gjerde. Her var det planer om pub for 20 år siden. Det ble ikke noe av.

To byggeskikkpriser
Planen er altså en tredje etasje over dagens to etasjer, og et påbygg i tre etasjer i åpningen inn mot Tråsnella (nr 69). 

Flere eldre hus er pusset opp med stort hell i gata. Både Marith og Geir Størseth (nr 67) og Sissel Berg/Stig Morten Leknes (nr 77, reisebyrået) har fått kommunens byggeskikkpris.

 

Publisert 28.01.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse