Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sjoko-sjokket: Robot hindrer nytt juledrama på Fannrem

DSC_0001.JPG

* Nidar løser problemet med skjevfordeling av marsipangriser i selskapets juleposer. En robot til 10 millioner kroner sikrer at alle får like mange klassiske julebiter.
* En familie på Fannrem slo alarm for tre år siden: De fikk en haug riskaker og nesten ingen julefigurer i posene kalt "julefavoritter".

Illustrasjonen viser innhold i julepose kjøpt på Orkanger i 2012.

Familien fra Fannrem varslet Adresseavisen. Orkangervel.no fulgte profesjonelt opp med artikkelen: Juledrama på Fannrem - misnøye med godtepose.

Sjoko-marerittet preget nyhetsbildet jula 2012. Orkangervel.no kunne avsløre mer urettferdighet: Orkanger ikke så hardt rammet som Fannrem.

Videre viste det seg at Nidar sjokoladefabrikk så ut til å være mer opptatt av utlendinger enn orkdalinger: Nidar svikter Fannrem - hjelper afrikanere.

Robot for julefred
Men nå er problemet løst takket være en robot til 10 millioner  kroner, melder adressa.no. Tre år etter alarmen på Fannrem er det investert i en smart maskin som fordeler julebiter og helårs biter likt i alle poser.  Fra nå av skal ingen få jula spolert på følgende måte - sitat i kursiv fra Adresseavisen i 2012:

"- Jeg la merke til at det var mistenkelig mange riskaker, og derfor åpnet jeg en pose til bare for å telle over. Er riskakene de billigste bitene, og derfor er det mange av dem? spør den frustrerte forbrukeren.

- Det står på posene at innholdet kan variere, men jeg føler meg lurt når posen inneholder få julebiter, sier mannen fra Fannrem.

Han mener  de tre andre bitene er overrepresentert; det vil si at det er for mange riskaker, toffee (karamell) og sjokolademus. Disse bitene kan som kjent ikke knyttes til julehøytiden."

Journalist Camilla Kilnes var den som avslørte sjoko-problemet i 2012. Kilnes presenterer nå løsningen i form av nyervervet høyteknologi i sjokoladefabrikken.

DSC_0004.JPG

Omstridt julepose anno 2012.

Avspist med fem marsipan
Kommunikasjonsdirektør Robert Rønning i Nidar måtte stå til rette for julebitenes underrepresentasjon for tre år siden. I dag kan den samme Rønning juble over roboten, og fortelle om kraftig økning i salget.

Aldri mer skal en forbruker sitte med 12 riskaker og bli avspist med fem julemarsipan.

Orkangervel.no vurderer likevel å foreta stikkprøver.

 

Publisert 23.12.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse