Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Middelskolen på Nerøra: Vedtak om ny, sviende tvangsbot

DSC_0003.JPG

I 2009 betalte eierne av den vernede Middelskolen 200 000 kroner i tvangsbot - som kunne vært brukt til oppussing.
Onsdag ble det fattet vedtak om nye 20 000 i engangsbot pluss 5000 i påfølgende ukebøter for stabburet ved Middelskolen.

Et enstemmig hovedutvalg forvaltning fulgte rådmannens forslag:

Frist til 1. desember
Stabburet holder på å velte. Det er både farlig og skjemmende. Eieren, selskapet Arto AS på Levanger, er pålagt å sette det i stand etter antikvariske prinsipper innen 1. desember.

Hvis det ikke skjer vanker det ei bot på 20 000 kr og deretter bøter på 5000 for hver uke som går uten omfattende reparasjoner. Arto AS har (som så ofte før) ikke svart på kommunens brev.

Risiko for flere bøter
Vedtaket kan få følger for flere eiere av uthus innen verneområdet på Nerøra, siden folk skal likebehandles.

En eier i Kåresgata har nylig fått avslag på søknad om å rive. Vedkommende har klaget på vedtaket. Et opprettholdt riveforbud innebærer i neste omgang pålegg om istandsetting - og i ytterste fall bøter.

Orkdal kommune følger også opp et annet stort uthus lenger oppe i Kåres gate. Taket har falt sammen. Eier er bedt om å levere rivesøknad uten at det har kommet. Det fører mest trolig til ulovlighetsoppfølging og eventuelt bøter.

Fond for gamle hus
Kommunen kjenner til flere uthus som er farlige og/eller skjemmende. Antikvariske myndigheter betegner uthusmiljøet på Nerøra som kulturhistorisk viktig - men utrydningstruet.

Fra 2017 blir det etablert et fond der huseiere kan søke om støtte ved rehabilitering av eldre, vernede bygninger. Statutter er ikke bestemt.

 

Publisert 14.09.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse