Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Julehus og julemarked i Orkanger sentrum - se bilder

DSC_0043.JPG

Ikke hvit jul, akkurat, men likevel julestemning i handlegata og på torget takket være Orkanger sentrumsforening. Mer fargerikt har det sjelden vært i den gamle fargehandelen enn det var lørdag. Og julemarkedet fortsetter søndag kl. 13-16.

Det bugner av håndarbeid og ekte, kortreiste julegaver i julehuset. Over ser du noe av det som tilbys. Under følger flere glimt fra aktiviteter som lyste opp i en grå og regntung førjulsdag.

DSC_0037.JPG

Ingvild og Andreas varmet seg ved bålpanna mens snille nisser fra Bunnpris solgte pølser og ga bort grillede marshmallows på torget.

DSC_0039.JPG

OIF Turn selger konvolutter i julehuset. Noen vinner, og turnerne får inn litt penger til stevner der de skal representere Orkanger IF.

DSC_0040.JPG

Vakkert håndarbeid på bord etter bord. Nye produkter trer fram mellom strikkepinnene mens salget pågår.

DSC_0041.JPG

Tova votter i alle farger. Sikker vinner som hjertelig julegave.

DSC_0038.JPG

Britt i By´n er siste tilskudd i gata. Den hvite sykkelen har blitt en del av merkevaren Orkanger by.

Orkdal kommunestyre vedtok onsdag å sette ned et Orkdal 2040-utvalg som blant annet skal se på hvordan kommunen kan bidra til å sikre og styrke handlegata i samarbeid med gårdeiere og de som driver næring i sentrum. Dette kan være et første steg på veien mot å gi sentrumsgata status som en kvalitet Orkdal kommune aktivt må ta vare på av hensyn til hele kommunens attraktivitet. En by trenger møteplasser og nisjebutikker utenfor kjøpesentrene om den skal virke attraktiv og trekke til seg unge mennesker med utdanning.

DSC_0042.JPG

Enda flere julegaver med sjel innerst i den gamle fargehandelen.

DSC_0044.JPG

Invitasjonen til å bygge pepperkakeby utløste ikke noe skred av byggverk, men de som kom vitner i hvert fall om at folk har gjort seg flid med arbeidet.

DSC_0045.JPG

Pepperkakehus med umiskjennelig atmosfære av jul. Premiene er gavekort på 500, 750 og 1000 kroner.

DSC_0046_1.JPG

Fristelser i cellofan i julehuset. Du kan handle mellom 13 og 16 søndag også.

DSC_0048.JPG

Juleverksted for barna under kyndig ledelse av nissemor Gro Rostad (t.h.) fra Tråsnella. Få ting matcher det å lage julepynt siste helg før julaften.

 

Publisert 19.12.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse