Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Truer huseier med 30 000 i bot pr måned

Rokoll3_1.jpgOrkdal kommune truer nå en huseier på Orkanger med hele 30 000 kroner i tvangsbot pr. måned. Huseieren slipper avløpsvatn rett ut i kommunens overvannsledning fra tre ulovlige leiligheter i bygningen. Vatnet ender i fjorden. Lovbruddene ble oppdaget ved en tilfeldighet.

Rådmannen foreslår at politikerne vedtar følgende:

* De ulovlige forholdene rettes innen 30.juni.

* Hvis det ikke er gjort, begynner tvangsbøter å løpe fra 1.juli. Det påløper nye 30 000 kroner ved hvert månedsskifte inntil lovbruddene er brakt til opphør.

Dette kan bli en kostbar affære for huseieren - dersom hovedutvalg forvaltning følger rådmannen når saken kommer opp onsdag 10.juni. Påleggene krever omfattende arbeid.

Det vil ta lang tid før leilighetene kan bli godkjent, hvis de i det hele tatt blir det.

Rådmannen skriver at leilighetene har ulovlig avløp, og at det er viktig å stoppe en akutt forurensingssituasjon.

I saksframlegget heter det at Orkdal kommune har forsøkt å få huseier til å stanse forurensingen i snart ett år uten å lykkes.

Utslippene ble oppdaget ved et brudd på kommunens overvannsledning i nærheten av huset i fjor høst.

I februar fikk Orkdal kommune også vite at det var bygd flere leiligheter i bygningen uten godkjenning. Bare en liten del av bygget er regulert til bolig.

Kommunen har fulgt opp en rekke ulovlighetssaker mot huseiere de siste månedene. I de fleste tilfellene dreier det seg om leiligheter som ikke er godkjent. Dette har betydning blant annet for brannsikkerhet.

For huseierne kan avsløringene også få skattemessige følger. Omfattende utleie er skattepliktig. I tillegg til etterligning kan skatteunndragelse gi straff.

 

 

 

Publisert 03.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse