Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Konkurs Tapas vant ny rettssak om støy og lukt

DSC_0041.JPG

Eieren Hjørnegården AS og leietaker Hjørnet Tapas vant også rettsrunde nummer to om restaurantdrift i Orkanger sentrum. Naboen må for andre gang betale motpartens saksomkostninger. Frostating lagmannsrett avsa dom i støy- og luktsaken to dager etter at Tapasen gikk konkurs.

Dommen betyr to ting:
1. Saken  er etter all sannsynlighet endelig avgjort etter at eier og leier av restaurantlokalet vant fullstendig både i tingretten og lagmannsretten.

2. Muligheten for ny drift i lokalene i løpet av kort tid er gode. Hadde naboen vunnet fram med krav om redusert åpningstid ville det blitt langt vanskeligere å leie ut igjen til restaurantdrift.

Flere har allerede henvendt seg til eier for å leie lokalene.

Kort om tvisten og dommen
Naboen krevde at restauranten stenger kl. 23 på hverdager og kl. 21 på lørdager og søndager.

Tingretten slo sist vinter fast at støy og lukt ikke er verre enn det man må påregne i et sentrumsområde med restaurantdrift.

Lagmannsretten har kommet til nøyaktig samme konklusjon. Åpningstidene er OK.

Naboen er dømt til å betale 460 000 kr av motpartens saksomkostninger i de to rettsrundene - i tillegg til egne kostnader.

Frostating lagmannsrett legger særlig vekt på:

  • Det var allerede restaurantdrift i bygget da det ble bygd ni boliger i etasjene over næringsdelen.
  • Naboen visste at det forelå planer om tapasrestaurant ved kjøp/innflytting.
  • Utviklingen i restaurantdriften er slik man må regne med i et sentrumsområde.
  • Det er ikke dokumentert vedvarende støy og lukt ut over "tålegrensen", selv om enkelthendelser kan ha vært plagsomme.
  • Mange tiltak er iverksatt for å redusere støy. Luktproblem fra avkast (ventilasjon) er redusert ved hjelp av bedre filtre.

Tapas i 12 år
Det har vært tapasrestaurant i bygget siden 2004, omtrent da naboene flyttet inn. Rafael Blanco Suarez overtok driften i 2008.

Suarez´selskap ble slått konkurs 18. oktober, to dager før dommen falt. Det er ingen direkte sammenheng mellom rettssaken og konkursen.

Det blir ny drift snart
Derimot øker dommen mulighetene for rask etablering av ny drift. Eier/utleier Morten Opøyen i Hjørnegården Orkanger AS opplyser at:

"Som utleier beklager vi sterkt at Hjørnet Tapas er gått konkurs. Orkanger sentrum mister med det et restauranttilbud som mange har satt stor pris på gjennom mange år. Restauranten ble startet av Elisabeth Hagen i 2004 og overtatt av Rafael Blanco Suarez i 2008. De har i hele perioden vært lojale til sitt eget konsept for servering av tapasretter.

Det er flere som har henvendt seg for å leie/overta lokalene. Vi vil nå bruke noe tid til å vurdere de henvendelser vi har fått og muligens annonsere lokalet ledig. Lokalet har en veldig god og sentral beliggenhet og vil ikke bli stående tomt veldig lenge."

DSC_0042_1.JPG

Her kommer det restaurant igjen, men usikkert om det blir tapas på menyen.

 

Publisert 24.10.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Øyvind 25.10.2016 11:26
Kjempebra at det fortsatt vil være restaurant i lokalene, Orkanger trenger en restaurant til i tillegg til de som allerede er der. Men det vi ikke trenger er en "Italiensk" restaurant til. Det er nok med Monte og Konstadhaven. Har ikke noe vondt å si om de to, men vi trenger et alternativ til dette. Vi har Moon, men fint med flere forskjellige alternativ, slik som f.eks. Tapas da selvfølgelig.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse