Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ber kommunen drive Orklahallen

Sirkustomta_006_3.jpgStyret i Orklahallen BA ønsker at Orkdal kommune tar over drifta. Generalforsamlinga skal ta stilling til forslaget 1.april. Hvis det får flertall, vil Orklahallen BA søke om at kommunen overtar ansvaret. Hallen blir da en integrert del av kommunens virksomhet, og de ansatte en del av kommunens stab. Orklahallen gikk med 131 590 kroner i underskudd i fjor, inkludert renteutgifter.

Orkdal kommune er klart største eier i Orklahallen BA med en eiereandel på 62,3 prosent. Kommunen står i tillegg bak et rente- og avdragsfritt lån til hallen på 6,8 millioner kroner.

Allerede i dag leies de tre ansatte i hallen ut til kommunale oppdrag når det er stille i hallen. Hensikten er å gjøre drifta så effektiv som mulig, og å skaffe inntekter.

Styret mener det beste for hallen vil være at kommunen like godt driver den. Det vil gi fleksibilitet. Styreleder i Orklahallen BA er forøvrig assisterende rådmann Svein Henry Berdal i Orkdal kommune.

Kommunen tilførte hallen et tilskudd på en million kroner i 2008. Drifta gikk med 16 000 i minus. I tillegg kom renteutgifter på 115 000 kroner.

Inntektene falt litt i forhold til i 2007, mens kostnadene økte med 200 000 kroner. Mesteparten skyldes økte strømutgifter.

Mens Orklahallen BA altså ønsker å få kommunen til å overta drifta, er situasjonen motsatt i resten av Idrettsparken. OIF er interessert i å ta over både eierskap og driftsansvar i parken mot at klubben får et tilskudd tilsvarende det Orkdal IL får i Knyken.

Orkdal kommune har 800 andeler i hallen. Deretter følger OIF og Orkla-Dagene med 100 hver. Orkdal IL har ti eiereandeler, U og IL Glimt og Orkdal næringsforening har fire hver.

Følgende har en eierandel i hallen: Fjellmann IL, Orkanger Vel, Orkdal Hundeklubb, Orkdal IL fotballavdeling, Orkla skytterlag, Orkla jeger- og fiskerforening, Øvre Rømmesbakkan Vel.

Hallen hadde i fjor sju større arrangement i tillegg til de tradisjonelle.

Sportslige: Gjensidige Håndballskole, Treningssamling for Strindheim IL håndball, KM i turn.

Andre: Julegalla, dansegalla i regi av OIF fotball og Orkanger musikkorps, Bredero Shaw julebord og Celine og Malin juleshow.

Håpet er blant annet å tiltrekke seg flere idrettssamlinger dersom hallen og parken bygges ut med et bredere tilbud.

 

 

Publisert 24.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse