Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Toppidrettsveka: Fikk 250 000 for å drite ut Gammelosen

Foto__Oddlaug_R__mmesmo.jpg

Orkdal kommune betalte 250 000 kroner til Toppidrettsveka for å markedsføre kommunen. Norge fikk se ei asfaltstripe i skogen, Nils Arne Eggen og ei badestrand full av fuglemøkk.  Landslagstrener Trond Nystad klaget høylytt på TV over all dritten fra kanadagjessene i Gammelosen.
Det var reklamen...

- Skjit over alt, sukker Trond Nystad på TV.

I sommer lovte kommunen å fjerne dritten fortløpende. Men den lå dessverre der da kommunen inviterte TV2s team under Toppidrettsveka. Orkdal kommune betalte 250 000 - og ble hengt ut som et sted med badestrender fulle av avføring.

Orkdal kommune har vedtatt å gå inn med ytterligere 500 000 de to neste årene for at Orkdal IL skal være vertskap for Toppidrettsveka i Knyken.

Det politiske flertallet begrunnet vedtaket med at innsatsen på 750 000 vil gi Orkdal kommune flott profilering. I vedtaket heter det at det er en forutsetning at kommunen "i stor grad får påvirke innholdet i markedsføringa av kommunen".

Slik gikk det når kommunen skulle påvirke TV-dekninga:

  • Om arrangementsdagen torsdag: Stort oppslag i ST der Odd Ustad slakter TV2s dekning fra Knyken. Ingen markedsføring av Orkdal eller Knyken - bare bilder av ei stripe med asfalt i skogen. Ordfører Gunnar H. Lysholm er skuffet, men retter skytset mot arrangøren Norway Events, ikke TV2.
  • Norway Events er irritert over ordførerens dom og ber ham vente. TV2 har nemlig nye innslag fra Orkdal på lager som skal sendes i opptak de neste to dagene.
  • Fredag 1: Tullesak der Nils Arne Eggen ser fire skijenter ta straffespark på Orkdalsbanken stadion.
  • Fredag 2: Ny mulighet fra det ordfører Gunnar H. Lysholm sier kan bli Midt-Norges flotteste bypark - Gammelosen. Og hva skjer?

Landslagstrener Trond Nystad og den fraskilte kona Claudia Künzel (tysk skiløper) vandrer langs stranda i Gammelosen. De har funnet tonen igjen, men det er ikke bare idyll. På TV kan du se og høre Nystad forbanne all dritten han holder på å trampe i.

Orkdal har en unik sentrumspark. Med bruk av innbyggernes skattepenger er den latterliggjort som et møkkasted på riksdekkende TV.

Bortkastet
Brukt på målrettet profilering kan 750 000 kroner gi resultater for en kommune som trenger flere innbyggere og kompetent arbeidskraft.

De første 250 000 av 750 000 kroner til Toppidrettsveka er i beste fall bortkastet, i verste fall negativ reklame.

Men Orkdal IL tjener noen hundre tusen på billett- og matsalg. Det har indirekte en verdi for Orkdal kommune, siden kommunen har endt opp som kausjonist for et usikret lån på 11, 5 millioner kroner i Knyken.

PS - gjessene:
ST har skrevet flere saker om problemet med all avføringa fra flokken på 16 kanadagjess. Dette er slett ikke et nytt problem i Norge. Søk på nettet viser at en rekke kommuner har opplevd det samme - og at enkelte effektivt har løst flokene ved hjelp av skadefelling hvis gjessene blir værende i parkområder.

Fylkesmannen behandler søknader om skadefelling. Kanadagåsa er svartelistet og per definisjon uønsket som art i Norge.

Hans Kringstad

 

Publisert 13.08.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Er Orkdal verdens navle? 13.08.2013 19:28
Vi i Orkdal kan syte og klage så det monner. Eksperter på skryting er vi også. Men det hjelper sørgelig lite, for Orkdal er dessverre ikke verdens navle.

Gunnar H. Lysholm 13.08.2013 09:28
Norway Events har fått meget tydelig tilbakemelding om at Orkdal Kommune er totalt misfornøyd med TV - dekningen. Ordføreren skal ha samtale med Norway Events om dette i morgen. Alt var imidlertid ikke dårlig og bortkastet. Selve arrangementet i Knyken var profgesjonelt og godt gjennomført. Ledelse ifor kombinertlandslaget mente Knyken var god nok for landslagssamlinger. Fremtredende ledere fra Olympiatoppen og norsk vinteridrett hyllet stedet og arrangementet. Foreløpig konklussjon: + Meget godt arrangement. Utøverne var fornøyd og publikum trivdes. - Dårlig dekning og markedsføring på TV. Dette må bli bedre hvis kommunen skal fortsette samarbeidet.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse