Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ny anleggsplan kan avgjøre for Orklahallen

buss_hallen_002_1.jpgI ST fredag skrev Mads Løkeland at det vil bli lettere å få spillemidler til hall på Follo enn til ny bane 3 i Idrettsparken. Årsak: En ny anleggsplan foreslår å prioritere anlegg ved skoler.  Men - den samme planen vil også prioritere modernisering av eksisterende anlegg framfor nyetableringer. Både dette og en rekke andre forslag i planen favoriserer Orklahallen (bildet).

Anleggsplanen i Sør-Trøndelag fylke er et forslag til klarere retningslinjer for tildeling av spillemidler. Målet er rett anlegg på rett sted.

Det treffer i kjernen på diskusjonen om Idrettsparken kontra Follo. Det finnes ikke spillemidler nok til alle ønskene.

Mads Løkeland påpekte i et leserinnlegg i ST at forslaget til nye regler framhever anlegg bygd i tilknytning til skoler. Dette ble også trukket fram i STs dekning av saken før jul.

Det er lett å få inntrykk av at forslaget setter en bom for modernisering av Orklahallen. Men det er i så fall misvisende.

Forslaget inneholder en rekke momenter som taler i favør av Orklahallen, og de nevnte ikke ST eller Løkeland:

* Prioritere modernisering av eksisterende anlegg (det er nettopp hva bane 3 handler om).

* Prioritere anlegg som gir stor aktivitet og som fremmer flerbruk/sambruk. (Orklahallen/Idrettsparken/Gammelosen er et stjerneeksempel).

* Stimulere til interkommunale anlegg og anlegg av regional betydning (det samme som over. Planen peker konkret på klatrehallen som et tilbud som kan få betydning også for folk i Trondheim).

* Prioritere anlegg som kombinerer og legger til rette for flere idrettsgreiner, breddeidrett, folkehelse og friluftsliv med universell utforming, altså for funksjonshemmede. (Som en oppskrift på satsing i Orklahallen/Idrettsparken/Gammelosen).

* Satse på anlegg som tiltrekker seg arrangement og samlinger av nasjonal og internasjonal karakter. (Orklahallen/klatrehallen).

Den eneste ulempen er at det ikke ligger noen skole ved et praktanlegg som parken, hallen og Gammelosen. Kommunen ville ikke arbeide for å få fylket til å utrede ny skole der.

Men skolene på Orkanger kan ta i bruk hallen på dagtid. De er snart sprengt.

Hele utkastet til plan ligger her.

 

Publisert 17.01.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse