Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Budsjettet: Orklaparken får lys - kirka får nytt tårn

DSC_0016.JPG

* Orklaparken: Lys på sløyfa mellom Gjølme bru (bildet) og Bårdshaugbrua.
* Orkanger kirke: Reparasjon av tårnet samt annet vedlikehold.
* Orkanger torg: Detaljplan og muligens byggestart for scene.

Dette blir trolig noe av det politikerne plusser på rådmannens forslag til budsjett for 2016.

Det politiske flertallet (Sp, Orkdalslista, Høyre, Venstre, KrF, Pensjonistpartiet og FrP) og opposisjonen (Ap, Småbylista og SV) la fram sine forslag til justeringer av budsjett i dag. Alle partier vil stort sett satse på det samme. De folkevalgte kan flytte bare på promiller av et budsjett som stort sett er bundet til faste utgifter.

Flertallsgruppen er  forpliktet til å stemme samlet. Med mindre de gjør forandringer før endelig vedtak i kommunestyret 16. desember, blir dette noe av det som kommer i tillegg:

ORKLAPARKEN VED ORKANGER
600 000 kr i 2016 for å få opp lys mellom Gjølme bru og Bårdshaugbrua. Strekningen Grønørbrua (Vigorbrua) - Gjølme bru må evt komme senere. Det er som kjent bevilget 5 millioner til strekningen Bårdshaug bru-Forve bru.
Opposisjonen (Ap, Småby, SV) vil bruke 2 mill for å gjøre ferdig den sentrumsnære sløyfa med lys, rasteplasser osv. Orkanger Vel spanderer utemøbler forutsatt at kommunen sørger for øvrige tiltak.

ORKANGER KIRKE
Inntil 950 000 kr til reparasjon av tårnet og annet vedlikehold. Kirkebygget er i dårlig forfatning.

bauta.jpg
Det blir penger til å fikse på Orkanger kirke.

ORKANGER TORG - UTVIKLING
100 000 for å lage detaljplan og starte utbygging i 2016. Scene og boder har vært aktuelt. HiST-studenter jobber med skisseprosjekt. Det ble bevilget 50 000 til skisseprosjekt i fjor.

ELDREOMSORG
1 million til omstilling mot mer hjemmebasert pleie for å redusere presset på Helsetunet.
Opposisjonen foreslår også 1 million, men øremerket Helsetunet.

PENERE GRØNTANLEGG
200 000 kr for at det skal se bedre ut i bed og grøntanlegg generelt i Orkdal. Politikerne mener helhetsinntrykket bør heves av hensyn til attraktivitet. Orkdalstorget, Sampro og evt. Flyktningtjenesten som mulige utførere. (Gartner var  kampsak for Orkanger Vel allerede for ti år siden.)

MARKEDSFØRING
300 000 til markedsføring av Orkdal som bokommune sammen med næringslivet. Tidligere forsøk strandet. Ønsker nå å gjøre Orkdal kommune til pådriver i arbeidet. Vil evaluere for å se om dette skal fortsette i 2017.
Opposisjonen (Ap, Småby, SV) foreslår 500 000 til samme tiltak både i 2016 og 2017, og vil kombinere arbeid for tilflytting (bokommune) med tiltak for rekruttering til offentlig sektor og næringslivet.

IDRETTSANLEGG
1,5 mill. kr. til fond Idrettsanlegg. Det betyr trolig bidrag til OIFs planlagte idrettshus/flerbrukshus på Nedre Rømme. Dette skal erstatte dusj og garderober i fjøset. De gikk ut på dato for 40 år siden.

Økonomisk forslag fra mindretallet som ble nedstemt:
ORKLAHALLEN
Ap, Småbylista, SV vil redusere halleie for barn og ungdom med 100 000 kr per år. Rådmannens forslag ser ut til å få flertall; økning av leia på 2,7 prosent.

FOLKEBAD SKAL KOMME
Men - i det store og hele er det bred enighet blant de politiske partiene om veien videre for Orkdal. Flertallet presiserer for ØVrig at man ønsker å komme igang med bygging av folkehelsesenter og folkebad i løpet av perioden som løper ut i 2019. Vil sette av 6 mill. per år på fond (7 mill. før) og bruke 60 mill. i inntekter fra salg av eiendom, primært trolig til Havna.

Bad7.jpg

Folkebad og folkehelsesenter ved Gammelosen skal komme snart, fastslår flertallsgruppen under ledelse av ordfører Oddbjørn Bang.

 

Publisert 25.11.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse