Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OTI-sentret blir dobbelt så stort: Bygger for storhandel

OTI_Storhandel.jpg

OTI-eierne satser offensivt i stedet for å gi opp kampen mot Amfi: I juni starter utbygging av en egen avdeling for såkalt storhandel. Bygget blir på 11 000 kvm. Det er nesten like mye som dagens kjøpesenter. 

Byggetid er anslått til ett år. Nå jakter OTI leietakere. Mest aktuelt er virksomheter innen interiør og hage, som for eksempel:

Skeidar.
Bohus.
Plantasjen.
Hageland.
Jysk (ligger utenfor rød strek med dispensasjon som gikk ut ved årsskiftet - skal inn i Nye Amfi).

Dermed tar kampen Amfi vs. OTI en ny omdreining.

Amfi bygde ut først og har bokstavelig talt raidet OTI-sentret for butikker.

Laksøra-saken
I tillegg har Coop Orkla Møre sammen med Amfi-gruppen/Thon kjøpt Laksøra (Bårdshaug Vest) for å bygge nytt varehus for såkalt storhandel der.

Et politisk oppgjør som splittet partier på kryss og tvers endte med nei til nytt varehus med 24 mot 11 stemmer i kommunestyret i oktober. Saken kommer opp til endelig behandling onsdag.

Laksøra ligger utenfor rød strek. Ja til omfattende varehandel på Laksøra bryter med vedtatt politikk i Orkdal og med nasjonal politikk. Begge deler går ut på å fortette sentrum før man eventuelt sprer handelen videre.

Innenfor rød strek
OTI ligger innenfor rød strek. Her er det ikke nødvendig å omregulere for å etablere storhandel.

Samtidig som OTI tar prinsippavgjørelsen om å satse, jobber Coop/Amfi/Thon videre for å snu politikerne på Laksøra.

Coop/Amfi/Thon ba om frislipp men fikk en liten oppmyking da kommuneplanen ble vedtatt i kommunestyret i oktober: Handel med bilrekvisita ble tillatt i tillegg til det som er lov fra før; Bil, båt, byggevarer, andre større maskiner, bensinstasjon/service, lettere industri og kontor til egen virksomhet.

Nå skjer følgende:
Mandag:
Via Orkladal Næringsforening har Coop og Amfi invitert formannskapet til å diskutere viktige vedtak som i høst er fattet på sviktende grunnlag. Næringsforeninga har ikke invitert OTI eller Sentrumsforeninga.

Onsdag: To dager etter formannskapets møte med Coop/Amfi skal kommunestyret fatte endelig vedtak i  Laksøra-saken og andre deler av kommuneplanen.

Både Fylkesmannen (staten) og Sør-Trøndelag fylkeskommune mener kommunen går for langt når den vil tillate bilrekvisita på Laksøra - utenfor rød strek. I formannskapet sist onsdag var det imidlertid bare tre av 11 som ville forby bilrekvisita og opprettholde bestemmelsene fra Orkdal 2040-planen. De tre er fra Ap.

Venter og ser?
Ja til storhandel på Laksøra vil trolig bety at det aldri kommer slik virksomhet ved OTI - innenfor den røde streken. Lykkes derimot OTI med sin plan kan det vitalisere sentret og styrke områdene nær Orkanger sentrum/Idrettsparken.

Utfordringen for OTI er at Coop/Amfi/Thon kan klare å holde muligheten for omregulering på Laksøra varm overfor potensielle leietakere. Det kan gjøre at de avventer nye politiske runder i stedet for å skrive kontrakt med OTI.

Dramatisk kappløp
Nå har uansett OTI-eierne (Union Eiendomskapital/Storebrand) varslet at de vil bygge for storhandel. Det blir utarbeidet en såkalt rammesøknad som Orkdal kommune må godkjenne før byggestart i juini.

I realiteten pågår nå et knallhardt kappløp mellom OTI og Coop/Amfi.

Hans Kringstad

OTI2.jpg

Slik skal det bli ved OTI.

 

Publisert 23.01.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jorid 23.01.2015 14:46
Blir bra ja. Kunna ha hatt lekeland å. Veldig populært blandt unger det

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse