Fotball: OIF tok et vaklende steg mot videre liv i 2. divisjon

DSC_0003.JPG

OIFs kvinnelag slet seg til seier 3-2 mot tabelljumbo Nidelv i Idrettsparken mandag kveld (bildet). Disse tre poengene kan bety 2.divisjonsspill også neste sesong. De satt ubehagelig langt inne mot en motstander som ikke har tatt poeng.

OIF-jentene gjorde det ikke enkelt verken for seg selv, publikum eller et tidvis skrekkslagent trenerteam. Kampen mot det desiderte bunnlaget Nidelv ble ingen spasertur i Idrettsparken, men en nervepirrende batalje avgjort på et straffespark ti minutter før slutt.

OIF har klart seg godt i debutsesongen i 2. divisjon, men mot Nidelv holdt det med nød og neppe. Poengtap her ville gjort veldig vondt med Volda og Tynset halsende bak i kampen mot nedrykk.

Kampfakta:
0-1 Nidelv på gjestenes første angrep.
1-1 ved Gine Fugelsøy etter 20 minutter, assist Mari Lian.
2-1 oppskriftsmessig ved Heidi Slupphaug etter 25 minutter, assist Sigrid Haugset.

Men så begynte det å skurre. Nidelv var fullt på høyde med OIF spillemessig ut over i andre omgang, og Trondheimslaget været sine første poeng. Utligning til 2-2 kom da også i det 73. minutt.

3-2 på straffe ved Sigrid Hugset etter at Heidi Slupphaug var felt temmelig brutalt innenfor 16-meteren.

OIF spilte seg til et par gode sjanser mot slutten, men levde fortsatt farlig. Det lød et lettelsens sukk under flomlyset i Idrettsparken da fløyta endelig gikk for full tid.

Laget:
Sandra Nygård - Synnøve Wingan, Jannicke Snildal, Eli Tretøy, Sara Rønningen - Mari Lian, Gine Fugelsøy, Sigrid Haugset - Heidi Slupphaug, Ingrid Stuen, Hanne Fugelsøy.

Benken: Linda Stenvik, Kari M. Olsen, Nora Lund, Tonje Fossvoll, Astrid Ustad.

Nøkkelkamp i Volda
Neste kamp er borte mot Volda lørdag. Med seier får Volda kontakt med OIF igjen. Uavgjort betyr i praksis at OIF sikrer plassen.

Volda tapte (heldigvis for OIF) 1-2 mot Herd i siste kamp. Tynset på nedrykk klarte overraskende uavgjort mot topplaget Molde, men ligger nå sju poeng bak OIF. Både Volda og Tynset har igjen Nidelv, og tar trolig tre poeng der.

Se tabell og resultater - ikke alltid oppdatert, men OIF skal nå stå med 16 poeng på 12 kamper.

DSC_0001.JPG

Fra OIF-Nidelv mandag. Også forrige hjemmekamp endte med seier 3-2, mot Sunndal. Plassen i 2. divisjon er - nesten - sikret.