Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger u-skole innskjerper forbud mot mobil

08032009194_3.jpg

Orkanger ungdomsskole har vedtatt å innskjerpe forbudet mot at elevene får bruke mobiltelefon på skolen. Det skjer etter at elever har lagt ut bilder og film av andre elever på nettet - mot deres vilje.

"I noen tilfeller kan dette nærme seg nettmobbing, og skolen føler derfor at den er nødt til å ta skritt for å beskytte elevene", heter det i et vedtak i samarbeidsutvalget ved Orkanger ungdomsskole.

Elevrådet ønsket i stedet en oppmjuking med tillatelse til å bruke mobiltelefon i friminuttene. Det ble avvist mot to stemmer.

Rektor fikk i desember klarsignal til å sende brev til hjemmene med beskjed om at praksis blir enda strengere. Samtidig erkjenner skolen at et forbud er problematisk, siden mobiltelefonen har blitt et vanlig hjelpemiddel i hverdagen.

Ordensreglene tillater bare bruk når læreren legger opp til det i lærinsgsammenheng. Telefonen skal ellers ligge avslått i sekken.

Ved brudd på forbudet vil skolen beslaglegge telefonen ut dagen. Ved gjentatte brudd vil skolen be foreldre komme og hente telefonen, heter det i reglene.

Foreldrenes Arbeidsutvalg støtter innskjerpinga.

 

Publisert 04.01.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Karin 05.01.2013 15:29
Bra initiativ mot mobbing !

Mobbing er blitt et stort samfunnsproblem 04.01.2013 22:26
Glimrende vedtak av Orkanger U. da det forekommer alt for mye nettmobbing. Dessverre har for mange foreldre for dårlig kontroll på sine barns nettbruk. Når foreldrene svikter så radikalt er det bra skolen prøver å ta mere ansvar.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse