Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Vil ikke arbeide for skolesenter på Orkanger

hall2_1.jpgPolitikerne behandler nå de store planene for framtidas Orkdal. Orkanger Vel fikk onsdag støtte i formannskapet for flere innspill. De folkevalgte vedtok blant annet at de ønsker å utvikle Idrettsparken, Orklahallen og Gammelosen til et unikt sentrumsområde der idrett, kultur og næring smelter sammen.
Men utdanning - det er Orkdalslista, Venstre, KrF og Sp redde for å få på Orkanger. 

Orkanger Vel avga en høringsuttalelse til den såkalte samfunnsdelen til kommuneplanen. Der etterlyste foreninga blant annet en visjon for høyere utdanning og fagskole på Orkanger knyttet til den videregående skolen.

Velforeninga trodde dette ville være et opplagt mål for et regionsenter som kaller seg industrikommune nummer 1, og som ønsker å skape et vitalt sentrum. Næringsforeninga er opptatt av det samme.

Men nei: Trolig av frykt for en ny debatt om Follo stemte det politiske flertallet på 6 i formannskapet mot.

Bare Ap og FrP (5) stemte dermed for følgende mål:

"Orkdal kommune skal arbeide for etablering av et skolesenter på Orkanger med fagskole og høyere utdanning knyttet til den videregående skolen. Særlig viktig er det å utvikle et fleksibelt fagskoletilbud i nært samarbeid med lokalt næringsliv. Et fagskoletilbud for hele fylket kan lokaliseres til dette skolesenteret.
Utdanningsmiljøer skaper ringvirkninger for næringsliv og kulturliv. De bidrar til et dynamisk og levende sentrum, noe som er en forutsetning for et moderne regionsenter."

Det du nettopp leste er altså flertallet mot.

Det er fortsatt håp i kommunestyret 16.desember. Og uansett vil spørsmålet om satsing på utdanningstilbud komme igjen og igjen. Det er knapt mulig å lage en troverdig plan mot år 2040 uten visjoner for utdanning.

Følgende Orkanger Vel-forslag fikk imidlertid full støtte:

"Orkdal kommune ønsker å utvikle Idrettsparken, Orklahallen og Gammelosen til et unikt sentrumsområde der idrett, kultur og næring smelter sammen. Idretts- og friluftsanlegget skal gi et så bredt og godt tilbud at det tiltrekker seg brukere fra hele regionen, og følgelig virker stimulerende både på idrettsliv og næringsliv."

Andre innspill politikerne ønsker å ta inn i planene:

* Parkering bør i størst mulig grad skje under bakken.

Vi mener også i høyden. Bestemmelser for parkering kan bli et helt sentralt virkemiddel for å styrke sentrum og hindre videre vill spredning av varehandel. Arealene må utnyttes bedre når det er knapphet på dem. Ved varehusene og det kommende Bårdshaug Vest-sentret brukes enorme flater til biloppstilling.

Det kan for eksempel tenkes krav om 50 (eller 100) prosent parkering under bakken eller i høyden ved utbygging.

* Sett opp busskur ved alle sentrale holdeplasser i retning Trondheim. (mer attraktivt å ta buss).

* Arbeide for at alle Nettbuss´ ruter følger trasé gjennom hele Orkanger (inkludert TimeEkspressen, begrunnelse som over).

 

Publisert 03.12.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse