Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Sneglejakt på Orkanger

snegler_007_1.jpgOrkla landbruk gjør nå et seriøst forsøk på å utrydde mordersneglene på Orkanger. Flest mulig må hjelpe til, og noen var i hvert fall ute på jakt onsdag kveld. Møt opp med fangsten ved Orkanger kirke/menighetshuset i kveld (torsdag) klokka 18.00. Da sørger Orkla landbruk for å infisere sneglene du har fanget med Nemaslug. Deretter skal du legge ut de døde, smittede sneglene.

Trass i ekstrem tørke var det ikke vanskelig å finne snegler. De ligger tett i tett i grashauger, på plener og i kratt langs hele østsida av Gammelosen, langs Havneveien og i Nerviksdalen. En drøy times plukking ga tre soddspann med tildels digre snegler ved Havneveien.

De fram til kvelds selv om sola har stekt hele dagen.

Den som har fri kan også ta en runde tidlig torsdag morgen.

Nemaslug er et effektivt, men ganske dyrt middel som kverker sneglene uten å skade annet liv. Orkla landbruk spanderer.

Det er vanskelig å få resultater ved å infisere en og en snegle. Den smarte bruken kommer fra Romsdal, og sto gjengitt på orkangervel.no for ikke så lenge siden. Les her.

Kort fortalt er knepet å legge ut små hauger av infiserte snegler i en samordnet aksjon. Brunsneglene spiser sine egne artsfrender. Når de spiser snegler infisert av nematoden Nemaslug, blir de selv smittet - og spist av andre. Slik fortsetter det. 

Dermed sprer sneglene død i egen stamme. Hvis nok folk samler nok snegler er det håp om at vi ser starten på slutten av invasjonen.

Altså: Møt opp med fangsten ved kirka/menighetshuset torsdag kl.18.00.

Informasjonen via ST har ikke vært helt bra. Orkanger Vel vil muligens ta initiativ til en velorganisert aksjon senere.

Hvem vinner? Vi eller sneglene? Krigen er i gang.

 

Publisert 01.07.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse