Første smell for OIF fotball: Tapte 1-4 mot Trønder-Lyn

Tirsdag kveld tapte OIFs A-lag 1-4 mot Trønder-Lyn på Kvål. Dette var lagets første tap - og nederlaget var dessverre fortjent. På bildet reduserer Ottar Ustad på straffe like før slutt. Trønder-Lyn overtok tabelltoppen.

OIF har imidlertid to kamper mindre spilt. Laget kan fortsatt avgjøre selv om det blir opprykk.

Men da tåles neppe mange poengtap famover. Trønder-Lyn var klart best og kommer ikke til å avgi mange poeng. Laget har nå seks strake seire etter å ha startet sesongen med fire kamper uten seier.

OIF ble løpt i senk tirsdag kveld, og led angrepsmessig under savnet av de raske vingene.

Det sto 0-2 ved pause. Det første målet var et frispark fra ca. 50 meter som seilte i mål i medvinden. Det må keeper Tore Jønland ta på sin kappe, men han rettet opp med flere klasseredninger.

Jønland måtte for øvrig krabbe omkring og lete forgjeves etter ei kontaktlinse før pause. Lagleder Thomas Nordahl Pedersen ofret seg og plukket ut en av sine. De to viste seg å ha samme grad av nærsynthet.

Under ser du en av OIFs største sjanser - OIF i blått (!) - mer tekst følger:

OIF ligger fortsatt klart i tet dersom laget vinner hengekampene sine mot svake motstandere. Men Trønder-Lyn viste at veien til 5.divisjon ikke blir noen parademarsj.

Orkla tapte for øvrig lokaloppgjøret mot Meldal i 4.divisjon 1-2 tirsdag kveld. Akkurat nå ser det ut til at OIF og Orkla kan møtes i 5.divisjon neste sesong.

For OIF er det uhyre viktig å rykke opp til 5.divisjon allerede denne sesongen med tanke på rekruttering og videre utvikling av seniorfotballen.

For øvrig er OIF fotball første og fremst barn- og breddeidrett. Her et bilde av OIF Jenter 13, som jubler etter seier mot nabo Orkla i kamp forrige uke: