Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kommunen vil kjøpe gamle Bygg og Bo til brannstasjon

DSC_0010.JPG

Coop Orkla Møre ber om å få sende interiørbutikken Jysk ut av sentrum og til Bårdshaug Vest (Beitøra). Samtidig er Orkdal kommune interessert i å kjøpe bygget av Coop. Formål: Ny brannstasjon.

Brannstasjon
Ønsket om kjøp til brannstasjon går fram av et brev fra en etat til en annen i Orkdal kommune. Tekniske tjenester ber om dispensasjon fra kommuneplanen.

I dette tilfellet har det ikke å gjøre med konflikt med sentrumsformål. Derimot er det en viss flomfare i området. Da må det dispensasjon til for å få etablere brannstasjon.

Dagens brannstasjon ligger i nabobygget (bildet under). Tore Sandbæk argumenterer for at Orkdal kommune kjøper det gamle Bygg og Bo-bygget for å gi brann- og redningstjenesten større lokaler.

DSC_0009.JPG 

Ifølge Sandbæk er plasseringen ideell med kort utrykningstid både til store boligområder og til industriområdene.

Flytting til et annet sted vil gi tapt tid, skriver Tore Sandbæk.

Risikoen for flom er liten (1000-årsflom). Ved et slikt ekstremt flomvarsel vil brannstasjonen kunne flyttes midlertidig.

Jysk
Samtidig er Coop Orkla Møre blitt nødt til å søke om å få gjennomføre planen om å leie ut bygget til butikken Jysk. Jysk  er nå i andre etasje på Amfi. Jysk har stått klar til å flytte ut allerede denne måneden.

Jysk på Beitøra er i strid med reguleringsplan,  kommunedelplanen Orkdal 2040 og dessuten klart i strid med alle intensjoner om å stoppe spredning av handel og trafikk.

I et nabovarsel skriver Coop Orkla Møre nå at det bare er tenkt midlertidig leie under ombygging av Amfi. Søknaden gjelder for knapt to år - fram til 1.januar 2015 - når nye Amfi skal stå klart.

Tidligere er det signalisert at Jysk ikke har tenkt seg tilbake til Amfi. Jysk søkte om å få sette opp skilt (montasje under), men Coop søkte ikke om å få leie ut til butikk på industriområdet.

Jysk.jpg

Andre formål
Orkdal kommune laget i fjor en oversikt over egne bygg, og behovet for framtidige lokaler. Gamle Bygg og Bo (altså eid av Coop) på Beitøra sto sentralt i utredninga.

Rådmannen så for seg mange bruksmuligheter for kommunen i bygget ved et eventuelt kjøp - blant annet Orkdalstorget og Voksenopplæringa, som  snart skal inn i det gamle gymbygget på Follo. Samling av tekniske etater er også nevnt.

 

Publisert 01.03.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Galskap 02.03.2013 10:57
Jysk blir styrt av Amfi. Galskap å flytte enda flere butikker ut av sentrum. Sentrumssplittelsen fortsetter i stor stil. Uforståelig at vi har ledende politikere som ikke skjønner viktigheten av et tett, kompakt,attraktivt og tydelig sentrum med gangavstand til det meste.

Synser 01.03.2013 22:24
Skjønner ikke hvorfor Jysk skal gjemme seg bort der. Hadde vært mye bedre for dem å vært i sentrum. Se bare på Møbelringen, de gjorde det rette.

Olav Strand 01.03.2013 16:00
Hvorfor må Orkdal kommune sette kjepper i hjulet for at Jysk skal kunne flytte inn i dette bygget. D er jo et bygg som har stått tomt i en lang tid no. Rart at dere skal plutselig ha behov for det når noen andre tenker å flytte inn der.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse