Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Skadene på Orkanger: Svorka trenger mer tid

Stein_Levin_1.jpg

Svorka trenger mer tid på å utbedre alle skadene etter gravinga av fiberkabel på Orkanger i vinter. Gatene er gravd over ca 90 steder. Selskapets entreprenør  vil erstatte den ødelagte minnesteinen over Leopold Levin i Kåresgata.

Etter flere klager fra beboere og spørsmål fra politikere lovte Svorka å utbedre de resterende skadene i gater og veier i uke 34, som startet 21. august.

Da var reparasjonene allerede forsinket på grunn av en entreprenør.

Nye forsinkelser
Arbeidet kom likevel ikke i gang i uke 34 - nå på grunn av en maskinskade hos en asfaltlegger, ifølge daglig leder Håkon Solvik i Svorka. Entreprenøren startet torsdag uka etter - på Rømme-området.

Solvik skriver nå at alt uansett ikke kunne gjøres ferdig på ei uke, slik en tidligere e-post kunne tolkes. Arbeidet vil ta lenger tid uten at det er spesifisert nærmere:

"Det er i sum en ganske omfattende jobb, totalt er det snakk om ca. 90 veikryssinger. Alle kryssinger er klargjort ved at asfaltskjæring er gjort, og like før asfaltmannskapene kommer klargjøres det så ved å grave bort asfalt ved kryssingene slik at det blir «rettkanter» mot gammel asfalt."

Svorka presser på entrepenøren for å få fortgang, ifølge Håkon Solvik.

Vil erstatte minnesmerke
Folk har også reagert på at minnesteinen (snublesteinen) over den Auschwitz-offeret Leopold Levin var ødelagt der Svorka hadde gravd. Les om minnesmerket.

Daglig leder Håkon Solvik skriver at skaden kan skyldes gravinga, og at Svorka vil ta ansvar:

"Når det gjelder skadene på minneplaten, er det ingen som er sikre på hva som har forårsaket dette, men i og med at det ligger inntil en gravetrasé er det naturligvis nærliggende å tro at graving kan være årsaken. Derfor har vår underentreprenør lovd at denne skal bli byttet."

Orkdal kommune antydet i formannskapet i april at skadene på veg- og gatenettet ville bli utbedret allerede i vår. Slik gikk det ikke. I september ser det fortsatt sånn ut:

DSC_0010.JPG

Fra Fjordgata på Nerøra.

 

Publisert 05.09.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse