Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIFs håndballjenter med hvite bånd for akuttmottaket

IMG_2058.jpg

OIFs 16-årslag spilte med hvite bånd til støtte for akutten ved Orkdal sjukehus i helga. Håndballjentene var i Oslo på siste runde i den nasjonale Bring-serien. De kunne derfor ikke delta i ringen rundt sjukehuset, men markerte på sin måte - og sikret i tillegg to seire.

Håpet er at det aldri blir nødvendig å bytte ut de hvite båndende med svarte sørgebånd etter vedtak om nedlegging av akuttmottaket.

To Bring-seire og ett tap
Sportslig gikk det veldig bra i Oslo. OIF har et ungt lag som hevder seg blant de aller beste i Norge.

Lørdag endte en god kamp fra OIFs side med tap 21-29 for sterke Fjellhamar.

Søndag vant OIF-jentene 28-25 mot Gran, som er et av de svakeste lagene i avdelinga. Siste oppgjør endte med overbevisende 34-23  etter en kjempekamp mot Herøya.

Dermed er målet mer enn nådd: Det var en seier i snitt per runde i Bring-serien. OIF fikk seks seire på fem runder - hvorav to kom i hjemmerunden i Orklahallen før jul.

De 48 beste jentelagene i Norge deltar i Bring-serien etter kvalifisering. OIF passerte Herøya og Konnerud på tabellen.

Se sluttabell.

Protokoll i resepsjonen
En protokoll for støtteerklæringer ligger i resepsjonen ved Orkdal sjukehus. Grasrotbevegelsen bak lørdagens aksjon ber alle skrive under som ikke allerede har gjort det. Nesten 1000 signaturer fyller protokollene på sjukehuset.

Skriv under på nettet
Nå kan du også registrere underskriften din via underskrift.no. Over 500 hadde registrert seg kl. 15 søndag. Tallet øker fort.

Interessen for saken er kolossal. I løpet av ett døgn hadde orkangervels artikkel Se hvem som slo ring om akutten 39 760 visninger og 684 likes på Facebook.

Og antallet stiger.

På Facebook går også en diskusjon om hvorfor bare tre ordførere fra distriktet møtte opp. Et initiativ fra Ingrunn Snuruås og Liv Anne Kielland har uansett satt saken så tydelig på dagsorden at det politiske miljøet trolig blir nødt til å vise muskler.
Protokoll.jpg

Papir-protokollen på sjukehuset har nesten 1000 underskrifter, men det er på nettet støtteerklæringene strømmer raskest på nå.

 

Publisert 08.03.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse