Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Havneveien ødelagt - turveien oversvømt

Havneveien_1_1.jpg

Som på bildet har det sett ut ved Havneveien de siste dagene. Turgåere tvinges over autovernet og ut i veibanen i et av de viktigste turområdene i Orkdal. Selve veien er blir kjørt i stykker av tungtrafikken. Folk i området har vært bekymret i flere år. (Foto: Oddlaug Røhmesmo).

Overvatnet forsvinner fra fortauet av seg selv til slutt. Da kan folk gå tur trygt igjen uten å måtte klatre ut i veien.

Men også selve Havneveien er etter hvert i en sørgelig forfatning. Store slaghull ved Terna de siste dagene har gjort at mindre biler kan bli ødelagt. Hullene har vært dekket av vatn. Tirsdag ble det satt opp markører for å varsle trafikken.

Politikerne i Orkdal valgte for noen år siden å gjøre Havneveien til transportkorridor for tungtrafkken til og fra industriområdet. Det skjedde etter debatt og protester.

Beboere har vært bekymret for at rystelser skal føre til ras i kvikkleira. Kvikkleire dominerer grunnen i området. Den diskusjonen har oppstått igjen på Facebook.

Jan Brevik, som bor nord for Havneveien, forteller om bevegelser i grunnen fra tunge biler. Veidekket slites ned, og nå slås det også hull i det.

Orkdal kommune har ingen umiddelbare planer om å styre tungtrafikken vekk fra Havneveien, selv om den danner en barriere mellom bebyggelsen og sjøen. Det er i strid med visjonene fra Orkdal 2040.

Senterpartiet har lansert som en viktig Orkanger-sak å åpne stedet mot fjorden.

Lys og trafikktellinger avslått
Orkanger Vel har bedt kommunen gjennomføre trafikktellinger for å skaffe kunnskap om utviklinga i trafikken i Havneveien. Orkdal kommune har avslått skriftlig - begrunnet med at tellinger foreløpig ikke er nødvendig.

Orkanger Vel har også i flere år foreslått at Orkdal kommune setter opp lys langs Havneveien - i det minste ved gangfeltene. Også det er avslått og nedprioritert.

Havneveien representerer et uheldig brudd i det mest sentrale turvegnettet i miljø- og folkehelsekommunen Orkdal.  Delvis mangler det lys, og lengst øst ved Strandheim mangler det i det hele tatt en god strekning for gående og syklende.

Trafikkfelle
Ironisk nok er det lys på veggen ved toalettet i nordenden, men ikke lys som kan sikre alle turgåerne som krysser Havneveien mellom Gammelosen på den ene sida og p-plassen og moloen ved Terna på den andre. Kostnaden er tidligere anslått til 25 000 kroner for et lyspunkt her.

Havneveien3.jpg

I mørket ser du ikke folk når du kommer kjørende fra vest, men fotgjengere kan lett tro at de blir sett (bildet over).

Havneveien er et provisorium som får leve i år etter år. På brua ved Gammelosen kan ikke en gang to personbiler møtes. Her kjører digre vogntog regelmessig.

Inger Engan er blant dem som skriver om Havneveien på Facebook:
Tungtrafikken har økt voldsomt de siste åra, og det er risikabelt for gående der, pga manglende lys og alt for høy fart! Å krysse fotgjengerfeltene mellom Strandheim og Terna er risikosport!

Orkdal kommune var kjapt ute onsdag ettermiddag, ifølge Oddlaug Røhmesmo på Facebook:
Hullene ved markøren er no fyllte! Folk fra kommunen var på plass bare etter en par timer etter kontakt ble tatt! Bra:-)

 Havneveien2.jpg

 

Publisert 17.04.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Flittig bruker av et fantastisk område 17.04.2013 13:43
Flertallgruppens politikk det her. Nedprioritering av Orkanger sentrum. Skandaløst.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse