Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

OIF-Bakken: Vil ha Tuftepark ved Nedre Rømme

Bryggeparken_Skien.JPG

Omtrent slik kan det snart se ut i den såkalte Hjorteparken ved Nedre Rømme dersom Øyvind Bakken i OIF lykkes med sin siste ide. Forslaget om en urban park er inspirert av lignende anlegg blant annet i Skien (bildet).

Såkalte Tufteparker spretter opp over alt som følge av kommunenes satsing på folkehelse. Tufteparkene består av utendørs treningsapparater der du bruker kroppsvekta for å gjøre øvelser.

En urban park som Øyvind Bakken foreslår er en kombinasjon av treningsapparater, lekeapparater og utemøbler.

Tanken er at det vil trekke folk i mange aldersgrupper og skape et sunt møtested. Orkanger mangler dette, men ei helt ideell tomt står ledig ved Nedre Rømme - midt i kjernen av Orkanger, mellom sentrumsgata/skolene og Idrettsparken/Gammelosen.

Mulig OIF-prosjekt
- Beliggenheten er perfekt, sier Øyvind Bakken, som både er folkevalgt og sitter i OIFs fotballstyre som økonomiansvarlig.

Bakken foreslår at OIF tar på seg finansiering og utbygging. Spillemidler, momskompenasjon, sponsormidler og kommunalt tilskudd kan gjøre drømmen til virkelighet allerede i løpet av et år eller to dersom alt klaffer.

Kostnad: 1-1,5 mill. kr.
Selskapet Uniqa har laget en skisse med treningsapparater, klatrestativ, spaceball, huske, trampoline og sittemøbler. Grovt kostnadsanslag er 1-1,5 mill. kr.

Øyvind Bakken er også med  ledelsen for Orkdal Sparebank Cup med 1500 deltakere. Cupen viser hvilke verdier Idrettsparken skaper for lokalsamfunnet, og hvilke muligheter som finnes for videre utvikling av et enestående anlegg.

Tuftepark1.JPG

Skisse for framtidig urban park på Nedre Rømme. Tunet til venstre på bildet, Geilan til høyre.

Tuftepark2.JPG

Slik ser parken ut i dag. Det har vært mange planer her, men ingen er gjennomført.

 

Publisert 12.09.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Roar Reinhaug 19.06.2016 14:16
Dette er en god ide, men kanskje burde andre områder også vurderes for et slikt anlegg. Jeg er nabo til Thamshavnbanen og har så langt i år ikke observert annen aktivitet på banen enn at gresset har blitt slått et par ganger. Med dette aktivitetsnivået er det bare et tidsspørsmål før noen finner ut at denne banen kan benyttes til noe annet, og da er det ikke nødvendigvis almene formål tilknyttet folkehelse som blir valgt. Det er også et faktum at utover denne banen, som i realiteten ikke er i bruk, er det ingen idrettsanlegg i dette området. Per i dag er kun Idrettsparken blitt prioritert på Orkanger, og kanskje kan det være greit å vurdere om tilbudene ikke bør spres litt mer. Som sagt synes jeg forslaget er svært bra og jeg vet ikke hvor langt planene er kommet, men jeg foreslår at dere vurderer dette området også før noen andre tar tak i den manglende bruken av banen.

Nikki 14.09.2015 07:32
Kjempeforslag av unge Bakken. Forslaget bør være til stor glede for Orkanger by og idrettsparkens venner som i sin tid berget hele Nedre Rømme platået fra å bli et leilighetskompleks til bl a flere av flertallsgruppens politikere.

Per Kirkaune 13.09.2015 09:57
Et veldig godt forslag! Støttes 100 %

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse