Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Endelig: Nedre Rømme blir nytt

nr__mme2_1.jpgSå skjer det folk i idrettsmiljøet på Orkanger har ventet på i årevis: Gamle bygg på Nedre Rømme forsvinner. Nye bygninger reiser seg i løpet av høsten. Folk fra OIF, Orkanger Aktivum og Orkanger Vel har nå fjernet bordkleding fra den såkalte vognbua (som noen kaller låven). Den faller i grus neste uke.

Noe av den røde ytterkledinga og enkelte dører er tatt vare på med tanke på gjenbruk. Materialene er tenkt benyttet inne i det framtidige lagerbygget.

Poenget er å bevare litt av det gamle miljøet på Nedre Rømme i det som kan bli en pub under Orkanger-dagene.

Resten av vognbua skal rives maskinelt, og det skjer altså etter planen i neste uke (uke 33).

Da rives også garasjen ved siden av vognbua. Stabburet blir enten flyttet eller revet. Orkla FK har ønsket å beholde det. Men da må flyttinga skje fort, for firmaet Kvatro skal nå starte bygging av verkstedbygg med toalett (for kommunen) og lagerbygg (for OIF, Orkanger Aktivum og Orkanger Vel) der vognbua og stabburet står.

De to byggene skal kobles sammen i en vinkel. Lagerbygget blir liggende ut mot J.O. Rømmesmos vei.

For å få ned kostnadene skal lagene etter planen legge kledning og takstein på lagerbygget selv. Dugnaden vil trolig skje i månedsskiftet oktober/november. Det betyr at byggene vil være ferdige i løpet av seinhøsten.

Nye planer viser at skibrua likevel kan bli stående uten å komme i veien for bygginga. En aktuell løsning er å bevare midtpartiet med limtrebuen som en portal inn til Idrettsparken.

Nedre Rømme vil uansett skifte utseende totalt i ukene som kommer. I en periode vil bare våningshuset og fjøset med garderobene omkranse tunet på Nedre Rømme.

Ingen vet ennå når fjøset kan falle. Der ble garderober innredet i fraukjelleren i mars 1953 (!). Orkdal kommune har satt av de første to millionene til nytt dusj- og garderobebygg med tribuner. Samlet kalkyle er 12 millioner.

Til slutt nok et glimt fra dugnaden med å sikre rustik bordkleding torsdag ettermiddag. En myndig arbeidsleder Knut Even Wormdal til venstre:

nr__mme1_1.jpg

 

Publisert 06.08.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse