Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Spørreskjema: Hvordan vil du bo i Orkanger sentrum?

DSC_0006_1.JPG

Bykjernen på Orkanger skal planlegges i detalj. Eiendomsmegler1 vil vite hva slags boligtype og størrelse folk ønsker på Rømme Øvre. Svar her.
* Men Orkdal trenger nye innbyggere og også mer næring i sentrum for å bygge ut. Sentrumsfrykt eller samarbeid? Se nederst.

Utbygginga av Rømme Øvre har så vidt startet. Salvesen & Thams fikk hull på byllen etter flere tiårs forgjeves forsøk fra andre aktører.

Tomta som avgjør byens sjel
Nå skal det legges detaljerte planer blant annet for nøkkeltomta på Sæther-eiendommen. Den knytter ny bykjerne til handlegata, Idrettsparken og Gammelosen.

En levende bykjerne avhenger av at bygg her får noe mer enn leiligheter og kontorer. Da dør sentrum etter klokka 16. Arkitekt Per Knudsen foreslo tidligere et moderne mediatek, fordi det vil trekke folk på dag og kveld.

Spørreundersøkelse
Eiendomsmegler1 undersøker nå hva framtidige boligkjøpere foretrekker. Sitat Jørgen Eggen Rostad:

"Bli med og påvirke hvordan Sæther/Rømme-området skal se ut. Det blir ofte omtalt som indrefileten på Orkanger. En åker midt i sentrum, på begge sider av Orkdalsveien, skal forvandles til et attraktivt sted å bo og å drive næring. Utbyggingsplaner foreligger, men før utbygger starter med detaljplanleggingen ønsker de å høre hvilke behov du har for framtidig bolig."

Mange boliger blir det, men tempoet avhenger av om vi får flere enn flyktninger til å flytte til Orkdal. Flyktninger trenger tid på å skaffe seg økonomi til egen bolig.

Plan for Orkdalsregionen
Orkdal og ni andre kommuner har arbeidet i lang tid for å lage en felles plan for næringsutivkling i regionen. Den skal nå vedtas.

I planen heter det feks at
* Utdanningsnivået er relativt lavt og mange ledere og beslutningstakere velger å bo utenfor regionen.
* Orkdalsregionen er "usynlig".
* Orkdal må jobbe mer for å markedsføre seg som etablerersted og bosettingsalternativ.
* Orkangers bystatus må løftes fram som en fordel for hele regionen.

Et malapropos til det siste:
De andre kommunene nekter å støtte verbalt en søknad fra Orkdal til fylket om penger til å markedsføre Orkanger som by og bosettingsalternativ. Å hjelpe Orkdal kan gå ut over de andre.

Les mer om avslaget, som altså ikke gjaldt pengestøtte, men en støttende uttalelse til søknad om penger.

Orkdal kommune skal nå prøve å gjenopplive et markedsføringsprosjekt som kokte bort i kålen.

PS: I dag  ble det solgt ytterligere to leligheter i Bankgården, der det nå blir byggestart. Dermed er det kjøpere til 19 av 21. Les mer.

DSC_0049.JPG

Orkanger by - død eller levende?

 

Publisert 21.01.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse