Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Eierne: Snart skal det bo folk i Middelskolen igjen

DSC_0001.JPG

Etter 22 år med forfall og krangel lover eierne å gjøre den vernede Middelskolen beboelig. De fire leilighetene på Nerøra har stått tomme siden 1990-tallet. Nå varsler ARTO AS at folk skal kunne flytte inn i løpet av høsten.

Eierselskapet ARTO AS betalte i 2009 ei tvangsbot til Orkdal kommune på rekordhøye 200 000 på grunn av forfall og mangelfull sikring av bygningen.

Gjentatte pålegg hadde ikke ført fram, eierne brøt stadig tidsfrister.

I fjor varslet kommunen ny tvangsbot fordi stabburet på eiendommen er iferd med å kollapse. Også det har vernestatus. Trussel: 20 000 i engangsbot og deretter 5000 per uke inntil sikring.

ARTO AS mener stabburet nå er sikret slik at det ikke er så farlig at det gir grunnlag for bøter. Eier søker imidlertid om å få rive det for å bygge garasje i stedet. Saken er oversendt fylkesantikvaren. Det er praksis å avslå slike søknader. Vedtatt politikk er å redde uthusmiljøet på Nerøra.

Middelskolen.jpg

Eieren vil rive dette stabburet ved Middelskolen for å bygge garasje etter å ha sikret det slik at det ikke skal være farlig.

Vil leie ut eller selge
I etterkant av saken om stabburet har ARTO AS satt igang utbedring av resten av eiendommen og avtalt en framdriftsplan med kommunen.

Bolighuset skal være ferdig istandsatt både inne og ute i løpet av sommer/høst. ARTO AS vil deretter leie ut leilighetene eller selge.

I korte trekk skriver Arild Bye i ARTO AS (på Levanger) dette til Orkdal kommune om hva som er planlagt gjort:

  • Legge nytt tak.
  • Fullføre listverk rundt vinduer og manglende kleding.
  • Drenere rundt huset og isolere bedre.
  • Felle trær etter ønske fra naboer og plante tujahekk.
  • Steinlegge gårdsplassen.

I tillegg kommer arbeid inne.

Historisk verdi
Den gamle Middelskolen i Dordigata er den eldste skolebygningen på Orkanger. Det vernede bygget har stått som en skamplett mens stridigheter mellom eier, naboer og kommunen har versert siden 1995.

En artikkel fra 2013 sier litt om historikken.

PS - enda en god nyhet:
Også eieren av Kåres gate (tidligere Henden kolonial - bildet nederst) vil nå pusse opp og har bedt Orkdal kommune om råd i den forbindelse. Det er godt nytt.

Salvesen & Thams kjøpte den tidligere brannstasjonen og sanerte den.

Dermed er tidligere Blåsmo (Toyota) snart den verste vorta på nesen til gamle Orkanger. Den har Coop Orkla Møre kjøpt for å rive og bygge Coop Extra på tomta.

Skjermbilde.JPG

Kåres gate 36 har irritert mange i årenes løp. Nå har eier søkt om rådgivning for å pusse opp den tidligere kolonialhandelen.

 

Publisert 24.05.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

utfløtter 30.05.2017 15:01
Ingen myte at trøndere er trege,men bedre sent enn aldri.

Berit Gjølmesli 24.05.2017 20:11
Gode nyheter for Orkanger og Orkland kommune;jeg flytter gjerne inn i en av disse bygningene!

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse