Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ikke gjør dette hjemme: NRK svidde av bygning uten lov

BrannNRK_1.jpg

NRKs programtittel "Ikke gjør dette hjemme" har fått ny mening: NRK og Orkdal brann- og redningsvesen hadde ikke lov til å svi av huset på Follo, som er brukt til inspilling av en ny sesong. Nå kan brannen ende med bot.

Bildet over (foto NRK) er fra en tidligere innspilling. Den nye serien med eksplosjoner og andre storskala eksperimenter kommer på TV fra 11. oktober.

Trives i Orkdal
For andre gang er Orkdal åsted. Forrige sesong ble spilt inn ved Moan på Orkanger. Også der ble bygningene til slutt påtent. I sommer har et fraflyttet hus ved Follo  fått gjennomgå. Det ender med et uventet etterspill:

Brann er lite miljøvennlig
Orkdal kommune ga tillatelse til å rive huset i forbindelse med NRK-opptakene. Samtidig stilte kommunen uttrykkelig krav om at det måtte sendes en ny søknad hvis det ble snakk om en kontrollert nedbrenning som del av programmet.

NRK ramponerte bygningen og satte punktum med å svi den av sammen med det kommunale brannvesenet - uten at det var kommet noen tilleggssøknad.

Kravet om egen søknad skyldes blant annet miljøhensyn (brenning er ikke ideell metode for å rive) og behov for nabovarsel.

14125161_1380963198588127_8140709193039425309_o.jpg

Programlederne Torfinn Borkhus og Marte Hedenstad har reist til Orkdal og gjort ting de ikke skal gjøre hjemme. Hedenstad erstatter Rune Nilson, som deltok forrige sesong da Orkanger var åsted (Foto: NRK).

Mange kokker - mye søl
Flere involverte parter har trolig ført til rotet: NRK, eier av eiendommen, brannvesenet og firmaet AF Decom som er såkalt ansvarlig søker for riving. AF Decom skriver at man trodde nedbrenning var avklart mellom NRK, eier og brannvesenet/Orkdal kommune.

Selskapet har fått varsel om at det kan komme bot (overtredelsesgbyr), og erkjenner at man burde ha sjekket bedre med NRK og kommunen. Trolig må det avklares politisk om noen skal bøtelegges, og i så fall hvem av de impliserte.

Moralen er uansett at du ikke skal tenne på verken hjemme eller borte uten å spørre først.

SmellNRK.jpg

Det går hardt for seg når NRK demonstrerer hva du ikke skal gjøre hjemme (Foto: NRK).

 

Publisert 21.09.2016


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse