Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Dagens beste nyhet: Blåsmo-tomta blir moderne bykvartal

DSC_0026_1.JPG

Salvesen & Thams og Coop Orkla Møre kjøper Blåsmo-tomta av Tangen Invest. Planen er å utvikle området (kjent som "Toyota" blant de yngre) til et attraktivt område med næringsbygg og boliger. Orkanger får trolig ny Coop Extra.

Kjøperne vil fremme forslag til en reguleringsplan i løpet av første halvår 2016.

Området har ligget nærmest brakk siden Hell bil forlot bygget og flyttet til Bårdshaug. Tomta er stor. Den strekker seg nesten fra Blåsmo-blokka til Orkanger barnehage, og danner innfallsporten til Orkanger fra nord.

Utvikling her vil løfte Nerøra samtidig som det styrker den nordlige enden av aksen som utgjør sentrumsgata på Orkanger.

Trolig vil en ny plan inneholde forslag både om leiligheter og muligens småhusbyggelse - og næringslokaler med blant annet ny Coop-butikk.

Coop Orkla Møre er altså partner ved kjøpet. Coop Prix på Orkanger har vært for trang i en årrekke, både inne og ute. Bygges ny, stor Coop Extra-butikk på Blåsmo-tomta vil det frigjøre området der Prix ligger i dag.

Salvesen & Thams sier om kjøpet:

"Salvesen & Thams Eiendom AS og Coop Orkla Møre går sammen om å erverve Blåsmotomta på Orkanger. Dette er ei sentral beliggende tomt, hvor det er et stort potensiale for både næringsbygg og boliger. Orkdal kommune er informert, og de nye eierne satser på å fremme en reguleringsplan for området i løpet av første halvår 2016. Målet er å lage en plan som vil styrke Orkanger sentrum gjennom attraktive løsninger i den viktige inngangen til sentrumsgata."

Tangen Invest eier også den gamle brannstasjonen (bildet under). Martin Tangen Gudmundsen hadde for mange år siden planer om blokkbebyggelse både på Blåsmo-tomta og eiendommen ved brannsatsjonen, men det ble aldri noe av.

Nå inntreffer et tidsskille: Deler av gamle Orkanger får et etterlengtet løft både estetisk og med hensyn til aktivitet.

DSC_0069.JPG

 

Publisert 09.12.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Svend Åge Sæther 16.12.2015 14:59
Rød strek, bolig og handel. Leser gladmeldingen om at «Blåsmo-bygget» endelig er solgt og at noen vil gjøre noe med det. Takk til Coop og Salvesen & Thams som tar grep. Rød strek har skapt litt diskusjon i sosiale medier allerede. Dette pga at planene med handel viser seg å ligge utenfor den røde streken. Viss dette skaper utsettelser og masse uenigheter som fører til at vi fortsatt skal se dette bygge som en skamplett for Orkanger, så vil jeg komme med følgende tanke. Er det mulig at «Blåsmo-området» bebygges med et eller to flotte leilighetsbygg? På den måten unngår vi langvarig debatt. Kan Coop og samarbeidspartnere tenke annerledes i området der de er pr i dag? Hva med å utvidet bebyggelsen i sør-vest og utnytte tomten mot Gryttingbygget og Politiet? Kan man her se mulighet for både næring og boliger? Dagens eier for tomten mot Politiet har jo ikke gjort noe siden den ble kjøpt. Kanskje eier vil selge og samarbeide? Gamle «Fokus Bank» eller NAV-bygget kunne jo også blitt en del av nytt Coop-bygg for å utnytte området optimalt i sør-vest. Trenger man mer plass for både bygg og parkering, kan man også tenke utvidelser i nord-øst og innlemme den gamle brannstasjonen i disse planer. «Brannstasjonen» er heller ikke noe vakkert bygg slik den står og «råtner på rot». En utfordring i denne tanken er eneboligen som ligger nord-øst for Prix. Men viss eier vil selge den til en markedsriktig pris kan boligen rives for å få et helhetlig bygg. Det er gode muligheter for parkeringskjeller med innkjøring i sør og faktisk i nord viss man ønsker begge deler. Er dette innspillet noe kommunestyret og eiere kan se positivt på?

Kjell Arne Hestad 11.12.2015 16:36
Hei, jeg har fått med meg at du er for sentrumsutvikling Hans. Poenget mitt var at det virker som det er greit med butikker utenfor rød strek, bare det skjer i det "gamle" Orkanger sentrum. Jeg velger å tro at det er mulig å få til handel både på Laksøra og i Orkanger sentrum. Der har vi forskjellig oppfatning ;-)

Hans Kringstad 11.12.2015 14:17
Til Ola Haugen. Ingen møter seg sjøl i døra. Problemstillingen er oppkonstruert fordi: Formålet med sentrumsavgrensing ("rød strek") har aldri vært å hindre ny dagligvarebutikk nær dagens Prix. På samme måte vil jeg tro alle også sier ja til feks en innvandrerbutikk eller kafe på Nerøra hvis det skulle bli aktuelt. Ønske om virksomhet på Nerøra er tatt opp i mange politiske sammenhenger, men det har virket lite realistisk å få til. Rød strek var faktisk trukket rundt Blåsmo-bygget tidligere. Mot nord går streken nå der en sentrumsavgrensing har virket realistisk, og ikke der handel er uønsket. Matvarebutikker bør ligge hver folk bor. Det reduserer bilbruken. Men - for å gjenta: HVIS Coop, enkelte politikere eller andre aktører vil bruke en dispensasjon ved Prix som brekkstang for handelspark på Laksøra, kommer jeg til å stemme mot dispensasjon for Blåsmo-tomta. Frislipp på Laksøra/Grønøra vil gjøre ulempene for sentrumsutvikling mye større en fordelene over tid. Kun boliger på Blåsmo-tomta er en god løsning, skjønt dårligere enn en kombinasjon butikk/boliger. Alt er likevel bedre enn å sende handelen ut på Grønøra/Laksøra mens store arealer ligger brakk i sentrum. (Svarer her fordi "svar på denne kommentarer"-funksjonen ikke virker).

Ola Haugen 11.12.2015 10:03
Hei Hans Hva med å sette seg ned å lytte til Øystein Sundes sang "Møte seg sjøl i døra" og kanskje løfte pennen med større ydmykhet ved neste anledning.... Ellers synes jeg det er flott hvis planen realiseres, noe som sikkert skulle vært gjort i andre randområder av streken også.

Hans Kringstad 10.12.2015 18:17
Kjell Arne Hestad: Hvis du mener jeg er mot sentrumsutvikling har du jaggu fulgt dårlig med:-) Jeg er sterkt for sentrumsutvikling, og derfor mot at vi skal spre handel og kontor til industriområdet Grønøra og områder som Laksøra/Beitøra. Det vil utarme sentrum og gjøre Orkanger til et enda mer forstrekt, mer bilbasert og mindre miljøvennlig tettsted enn i dag. Plassering av rød strek mot nord/Nerøra er aldri problematisert. Jeg tror alle ønsker utvikling her, men det har ikke virket realistisk. Blåsmo ble derfor omregulert til bolig. Streken kunne like gjerne gått ved Havneveien. Derimot: HVIS det er en gjengs oppfatning at ny Coop-butikk nær dagens Prix, utenfor rød strek, bør danne presedens og føre til handel også på Grønøra/Laksøra, må vi heller si nei til ny Coop-butikk. Da stopper vi en enestående mulighet til å utvikle nordre del av Orkanger. Det tror jeg ingen vil gjøre.

Kjell Arne Hestad 10.12.2015 17:08
Hvor ble det av din motvilje til sentrumsutvikling og handel utenfor rødstreken Hans?

Svend Åge Sæther 09.12.2015 16:00
Flott :-)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse