Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Politikere etterlyser livstegn fra turistinformasjonen

DSC_0003.JPG

Turister i Orkdal hadde trøbbel med å finne turistinformasjonen. Og når de fant fram, fantes verken kart, brosjyrer eller PC som virket. Nå finner ikke kommunen årsrapporter fra turistinformasjonen lenger. Bårdshaug Herregård får nesten 100 000 i kroner per år av Orkdal kommune for tjenesten. 

Vil satse på turister
Denne uka ble det kjent at næringslivet ønsker å samarbeide bedre for å markedsføre Orkdal som reisemål. I forlengelsen av det, ble turistinformasjonen ved Bårdshaug Herregård nok en gang tema i formannskapet.

Berit Westrum Johansen etterlyste de årlige rapportene om antall henvendelser, klager, ros, ønsker og andre tilbakemeldinger fra turistene.

Skal ha rapporter
Ifølge ST har ikke Bårdshaug Herregård levert rapporter om drifta på flere år, selv om kommunen betaler nærmere 100 000 kr i året for tjenesten. Ordfører Oddbjørn Bang sa i møtet at rapporter skal leveres.

Den siste rapporten omtalt på orkangervel.no er fra 2012. 

Da klaget turistene blant annet på at:

* Vanskelig å finne turistinformasjonen (manglende skilting!).
* PCen i lobbyen virker ikke opp mot nettbank.
* Får ikke til å ta utskrift fra PCen.
* Mangel på brosjyrer.
* Dårlige kart over kommunen.

Kopierte OIF-kart
Bårdshaug Herregård/turistinformasjonen hadde etterlyst materiell fra Orkdal kommune i flere år. I mangel av noe bedre ble turistene tilbudt OIFs turkart over Ulvåsmarka.

Hengt ut i VG
Dårlig skilting var tema allerede i 2010. VG oppdaget senere at det ikke var skiltet i det hele tatt til informasjonen hvis du kom fra nord (fra Trondheim) og kjørte gjennom sentrum. VG ga Orkdal terningkast 1 på avisas vurdering av norske severdigheter og synliggjøringen av disse langs Europaveiene.

Les hele rapporten fra 2012 her.

Ls artikkel fra 2013 her: Turistinformasjon uten kart og brosjyrer.

Les artikkel fra 2010 her: Turister etterlyser båtutleie.

Brutalt ærlige rapporter
Nå skal det avklares om Bårdshaug Herregård har sluttet å rapportere om henvendelser, ros, ønsker og klage - og i så fall hvorfor.

De tidligere rapportene var brutalt ærlige, men ser ikke ut til å ha blitt fulgt opp.

PS: Skilt til turistinformasjonen kom opp året etter VG-reportasjen.

Skilt på E39 før vi dør?
Nå venter vi på at Orkdal kommune og vegvesenet får opp skilt på E39 som viser vegfarende fra nord at det faktisk finnes et Orkanger sentrum med spisesteder - at vi har noe mer enn kjøpesentrene.  Saken ble tatt opp for et års tid siden. Gata pleier å bli glemt, på samme måte som at Nerøra aldri er markedsført.

DSC_0024.JPG

Turistene får ikke vite om Nerøra. En digital tursti har vært planlagt i flere år, og skal komme snart.

 

Publisert 05.04.2017


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Nikki 05.04.2017 23:53
Direkte skandaløst dette. Helt utrolig. Men denne prioriteringen er normal fra flertallsgruppen i kommunen. De har nå i mange år nedprioritert konstruktiv utvikling av Orkanger som sentrum og by. Føyer seg bare inn i rekken.....

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse