Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Ørbyggen Johan Svendsen: Ble blind, gir ut bøker

Johan__side4_8284_1.jpgDen utflytta ørbyggen Johan Svendsen (60) gir nå ut sin andre humorbok på Orkanger-baserte Orklaposten forlag: "Hvem har rappet G-strengen min?" Johan mistet synet for fem år siden. Han debuterte med "Hvem faen slo av lyset?". Nå kommer en samling vitser fra det musikalske miljøet. Svendsen vurderer å følge opp med boka"50 blindveier i Orkdal".

Det siste er galgenhumor fra Johans side.

Men det er sant at samleren Svendsen nå gir ut et nytt knippe blødmer og gode historier. De fleste har han sanket inn selv. Andre er bidrag fra musikalske kjendiser som Kari Svendsen, Casino Steel, Dag Ingebrigtsen og mange fler.

Johan blir å møte blant annet på Orkdalsmessa. Boka (bildet) kan du lese om på denne linken.

Og under disse linjene kan du lese hvem humoristen Johan egentlig er:

* Født på Orkanger i 1949. Vokste opp i Svendsen-gården, som ligger  i Bekkfaret. Faren drev butikk i gården. Mora var "telefondame" ved Thamshavn sentral.

omslag_1.jpg* Var livredd for å bli innstengt og langsomt dypfryst på fryseriet ved Strandheim. Ellers et rimelig harmonisk barn fra Ner-Øra.

* Sterkt musikalsk interessert. Går for å være den som eide det aller første stereoanlegget (Phillips) på Orkanger - en gave på 12-årsdagen. Hørte mest på jazz. Kompisene kom med platene sine for å høre Beatles og Stones i stereo.

* Russ på Follo i 1969. Flyttet til Trondheim 18.oktober 1970 for å begynne som journalist i Arbeider-Avisa, der han ble til avisa gikk inn. Jobbet deretter med kultur inntil han ble blind.

- Hva jeg husker fra Orkanger? Mye, men for eksempel: Kinoen i Folkets Hus med Tarzan-filmer på første forestilling. Nistekurv og bading i Furumoen. Fiske på Langbrua. Jeg har aldri vært noe friluftsmenneske, men deltok i speiderpatruljen Ørn under Preben Rasmussens ledelse.

- Jeg var med både i juniorkorpset og i voksenkorpset, som hadde eget storband. Spilte trombone der.  Det var artige fester på danseplatten i Hovslund.

Johan har ett ønske: At det blir reist en bauta over Ivar Strand (84), musikklærer og dirigent.

Johan_0115_1.jpg- Ingen kan ha gjort mer for kulturlivet i Orkdal enn han, sier Johan Svendsen.

Selv gikk Johan fra å være fullt seende til helt blind i løpet av to måneder. Han hørte ei lydbok av Anne Kat. Hærland, og fant ut at det går an å spøke med eget handikap.

- Jeg valgte svart humor. Det passer best når du ikke ser, forklarer Johan Svendsen, som for øvrig er mørkredd.

I den nye boka er ikke humoren lenger så svart - men desto mer musikalsk.

 

 

Publisert 18.11.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse