Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-nytt: Litt om stort og smått på Øra

DSC_0011.JPG

* Salvesen & Thams vil fjerne porten på Strandheim (bildet) og åpne tunet mot publikum.
* Pumpeanlegget i Idrettsparken reiser seg - men er mye større under bakken.
* 250 besøkende på Raudhammarn siden nyttår trass i tøft føre.
* Ny kamp om Havneveien.

Det er noen av de små og litt større nyhetene. Bit for bit:

Strandheim
Eier Salvesen & Thams har holdt på siden september (et halvt år) for å få erstatte et rustent nettinggjerde med et hvitt stakittgjerde i tre langs det flotte hageanlegget.

Mye korrespondanse har gått fram og tilbake med antikvariske myndigheter, for hvordan var det opprinnelige stakittgjerdet for over hundre år siden?

Salvesen & Thams legger nå fram tre alternativer for Orkdal kommune i en søknad om å få erstatte 60 meter ødelagt netting ut mot Thamshavnveien (trolig fra 1960- eller 1970-tallet).

Samtidig søker selskapet om å få fjerne porten som stenger innsynet til gårdsplassen. Porten er ikke original.

Idrettsparken
Orkla Maskin bygger pumpehus for Orkdal kommune i Idrettsparken. I tillegg til å inneholde pumpestasjon for hovedkloakken, skal bygget huse et offentlig toalett og ny pumpe til de to kunstgressbanene med undervarme i Idrettsparken.

Neste vinter vil Orkla Maskin Arena ha undervarme på samme måte som Orkla-banen.

Pumpe.jpg

Nytt bygg i parken - det blir penere etter hvert.


Selve bygget begynte å komme på plass rett før helga. Men det er under bakken mesteparten av jobben er gjort. Grunnforholdene er ekstremt vanskelige. Det førte til forsinkelser og en pris på ca. 15 mill. kr. Fundamenteringen går hele 7 meter ned i jorda. Bygget ligger rett øst for tennisbanene og har en grunnflate på 70 kvm.

Utsikt mot fjorden
Salvesen & Thams ryddet nylig skog og kratt mellom Havneveien  og fjorden ved Strandheim. Nå har også Orkdal kommune fulgt opp på sin del av tomta, nærmere Langbrua.

DSC_0005_1.JPG

Ja, dette er faktisk på Orkanger. Kan vi bli en fjordby igjen?

Den nye utsikten gjør det mulig å se hvor flott det kan bli langs den aller siste resten av naturlilg strandlinje på Orkanger.

DSC_0008.JPG

Orkdal kommune har også ryddet. På dette området ønsker Hundeklubben å lage luftegård. Det er god plass.

Ut på tur
Orkdal kommune har vedtatt god folkehelse som overordnet politisk mål. Veldig mange bruker lett tilgjengelige, helsebringende tilbud som Gammelosen og moloen ved Terna. Mange tar seg også fram til mer krevende turmål.

Raudhammarn har ikke akkurat vært lett å nå i vinter. De oppkjørte skiløypene går ikke fram til stupet med den fine utsikten. Og det har stort sett vært for glatt eller for mye snø til å klyve opp stien fra Hovsbakkan. Likevel: Ca. 250 navn har kommet i boka siden nyttår.

DSC_0022.JPG
Bilde fra myra over Raudhammarn.

DSC_0023.JPG

En flokk sidensvans nær Raudhammarn. Både fjærdusken på hodet og sangen er karakteristisk. Lyden av flokker i flukt sammenlignes med ringsling fra mange små sølvklokker.

Småbylista kommer
Småbylista er fast bestemt på å delta også ved det kommende valget. Helt sentralt står arbeidet med å sikre et levende sentrum, gi gata muligheter til å utvikle seg, og forsvare sentrum mot angrep på den røde streken. Lista fortsetter også arbeidet for gode bomiljø også i nærheten av industri og havn. Foreningen Småbyen har årsmøte onsdag. Mer informasjon kommer.

Apropos Havna
Markeds- og logistikksjef Rolf Aarland i Trondheim Havn leder arbeidet med planene om storhavn på Orkanger. Aarland er gammel Orkanger-gutt og aktiv på Facebook.

Lørdag publiserte orkangervel.no en artikkel om nye folketall. Nok en gang vokser Skaun mye raskere enn storebror Orkdal.

Trondheim Havns Rolf Aarland lanserer en interessant teori på sida "Orkanger - byen i Orkdalsregionen" (som har 1848 følgere):

Veksten i Skaun kan skyldes at Skaun ikke har så mange protestaksjoner som Orkdal.

(Vel, nå har jo Skaun verken havn eller tungindustri, heller. Skaun vokser på folk som vil bo der, men jobber andre steder).

Havneveien
Havnas egen konsulent foreslår som kjent å stenge Havneveien av hensyn til bomiljøene. Da saken nylig kom opp i formannskapet ble forslaget om å realitetsbehandle den nå nedstemt med ordfører Gunnar H. Lysholms dobbeltstemme.

Orkdal Arbeiderparti skriver på sin nettside at partiet vil ha saken opp i kommunestyret.

DSC_0018.JPG

Fra Havneveien mellom Nerøra og fjorden.

 

Publisert 23.02.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse