Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Kommunen må spare: Kan ikke skifte lyspærer

bilde_1.JPG

Venter du på at det kommer lys i mørke pærer langs Gammelosen og andre steder? Mørket skyldes at Orkdal kommune må spare penger. Skifte av lyspærer er stoppet inntil videre.

Det opplyser tekniske tjenester i et svar til Orkanger Vel. Nestleder i velforeninga, Geir Knutzen, har varslet om lys som har sloknet langs Orkdals mest brukte tursti - Gammelosen.

De blir mørke på ubestemt tid. Tekniske tjenester må spare på grunn av overforbruk av penger. Kommunen bestiller normalt faste vedlikeholdsrunder med skifte av lyspærer hos Orkdal Energi.

Dette er nå satt på vent inntil videre som ett av flere tiltak for å komme ajour økonomisk.

Orkdal kommune har registrert hvor lys mangler, og håper å komme i gang igjen med utskifting av pærer så snart som mulig, ifølge tekniske tjenester.

Budsjettsprekken skyldes for øvrig utgifter etter skader ved gjentatte tilfeller av ekstremvær, heter det i svaret. Men det hjelper ikke at årsaken ligger i utenforliggende forhold.

Rådmannen ga beskjed om at det måtte spares da økonomitallene var klare etter siste kvartalsrapport - andre halvår.

Den politiske debatten som fulgte tyder på at tiltakene har støtte blant de folkevalgte, heter det i svaret til Orkanger Vel.

 

Publisert 23.10.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Jon 23.10.2013 22:07
Orkdal kommune i et nøtteskall. Hva om de bevilget noen millioner mindre til Knyken så hadde de hatt lyspærer nok de neste 30 år. Ikke til å tro dette.

Heidi Hårstad 23.10.2013 18:27
Synes det generelt er veldig mørkt mange steder på Orkanger, ingen lys i gatene Rømmesveien/Willmannsveien mm. (flere steder i nærheten av skolen , idrettsparken og andre steder der barna ferdes.) Ikke moro å la ungene gå ut alene på ettermiddagene og kveldene. Mener gatelys er en viktig sak også, man bør tenke på barnas trygghet og sikkerhet.

Arild Singstad 23.10.2013 15:25
Det hær må vær en dårlig spøk??

Hans K 23.10.2013 19:21
Ingen spøk. Orkangervel.no har fått kopi av svaret fra kommunen. Men lyset skal jo komme tilbake:-)

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse