Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Bygg det nye Orkanger på internett!

Gronora_035_1.jpg 

Her er Orkanger. Snart kan du lage din egen versjon av stedet på internett. Du kan plassere bygg og bruke arealer som du vil for å skape din utgave av framtidas småby. Det skal skje ved hjelp av et unikt dataverktøy inspirert av de populære SIMS-spillene. Orkdal 2040 gjør "Ditt Orkanger"-programmet tilgjengelig for innbyggerne i slutten av juni.

Dette skal engasjere folk flest i det viktige arbeidet med å skape et urbant og attraktivt sentrum på Orkanger.

Prosjektleder Knut Sæther fortalte om "SIMS Orkanger" på et møte i Orkladal Næringsforening onsdag kveld. Ingen kommune har laget noe tilsvarende tidligere.

Ved siden av å bygge byen på data, vil du også kunne diskutere planene, få svar på spørsmål og legge fram dine egne forslag på et nettsted ikke ulikt Facebook.

Prosjektleder Knut Sæther mener folkemøtenes storhetstid forlengst er forbi. 71 prosent av oss er på internett hver dag. Det er der folks interesse må stimuleres, mener Sæther.

Formannskapet vil få presentert opplegget 17.juni. Deretter går et magasin om Orkdal 2040 ut til alle husstander. Og så åpner Orkanger-nettstedene.

For det er Orkanger sentrumsplanen handler om, ifølge Knut Sæther, selv om Fannrem og Gjølme er inkludert i Orkdal 2040-arbeidet.

- Orkanger blir småbyen. Punktum finale. Men Fannrem og Gjølme får selvsagt funksjoner rettet inn mot denne småbyen, sier Sæther.

I sommer og høst kan du altså lage framtidas Orkanger på din egen PC-skjerm. Du kan sende inn versjonen som et forslag til prosjektgruppa. Samtidig jobber profesjonelle konsulenter med planen. Sellberg Arkitektkontor i Trondheim har ansvaret for det som gjelder sentrumsutvikling.

Statens_hus3_2.JPGVia nettet skal folke flest kunne påvirke både ekspertene, og til slutt politikerne, ved å bygge Orkanger på data.

Estetikk vil stå sentralt i planen. - Jeg tror ikke Orkanger får noen estetikk-pris i dag, bemerket Sæther, og vi supplerer med et bilde av Statens Hus.

Den endelige kommunedelplanen for Orkanger, Fannrem og Gjølme skal vedtas av kommunestyret i juni 2010. Da opphører også byggeforbudet.

Knut Sæther tror et folkelig engasjement vil føre til at politikerne føler seg mer forpliktet til å følge opp den endelige planen.

Viktige punkter i Orkdal 2040 er:

* Å gjøre Orkanger (i praksis en kjerne av stedet) til en attraktiv småby med småbyens funksjoner. Du kan altså lage forslag.

* Å utnytte fjernvarme fra industrien til oppvarming av boliger og til å skape ny industri. SINTEF er med og leter etter ideer  internasjonalt. Landbruksrettet produksjon med fjernvarme er ett aktuelt tema.

* Å gjøre elva og nærområdene til et sammenhengende friområde for befolkningen.

* Å sikre vekst uten å ta i bruk dyrkamark, noe som blir en stor utfordring. Det er knapphet på arealer både til næring og bolig.

Knut Sæther tror imidlertid at potensialet for videre boligbygging er stort på Orkanger bare man fortetter nok. Det vil i så fall si bygging av leiligheter, ikke eneboliger.

 

 

Publisert 03.06.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse