Orkla FK slo Melhus 3-1 (men juniorene ute av cupen)

22052009024_1.jpgOrkla FK slo Melhus 3-1 i Idrettsparken fredag kveld. Det var det unge mannskapets første poeng i serien. Dermed forlot også laget bunnplassen i 3.divisjon. Seieren skulle ha vært mye større. Juniorene Hassan Halane (2) og Arnstein Buøy sto for målene.
Juniorlaget tapte 1-4 for Strindheim i 2.runde i cupen lørdag.

Også den kampen gikk i Idrettsparken. Orkla tapte for et bedre lag. Tre av juniorspillerne spilte hele seniorkampen mot Melhus dagen før. De fikk hvile i første omgang i cupkampen.

Orkla sto imot helt til tre minutter før pause. Da gjorde Strondheim to raske mål.

Orkla reduserte ved Jonas Evjen (som også spilte deler av seniorkampen) før laget misset en gedigen mulighet til utligning. Strindheims to siste mål kom på slutten.

Tilbake til matchen til seniorkampen mot Melhus, der også 16 år game Bendik Hellstrøm spilte godt:

Det sto 0-0 ved pause etter at Orkla hadde brent to store sjanser og sendt i vei en suser som smalt i undersiden av tverrliggeren og ned på streken.

Hassan Halane (17 år), en av kampens profiler, satte inn ledermålet 13 minutter ut i andre omgang. Orkla hadde full kontroll. Arnstein Buøy (18) headet inn 2-0 målet før Hassan Halane gjorde sitt andre. Hassan skåret også mot KIL/Hemne i forrige kamp.

Melhus reduserte på overtid med kampens nest siste spark på ballen.

hassan_1_1.jpgOrkla var klart best gjennom hele kampen. Trener Roger Ophaug gjorde comeback som spiller i Idrettsparken etter å ha lagt opp. Hans inntreden har skapt større trygghet i et forsvar som lekket som en sil.

Melhus er et av de svakeste lagene i avdelinga. Melhus hadde to poeng før kampen mot Orkla. Ved siden av Melhus, er Tynset og Nidelv lag som Orkla må slå for å unngå nedrykk.

Orkla tapte de fire første kampene - men det var delvis mot god motstand.

Neste seriekamp er borte mot Tangmoen på Stjørdal 29.mai. Tangmoen har åpnet bra. Laget slo Buvik sist.