Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger havn: Regnbue over rekordskipet

regnbue2_1.jpg

Regnbuen prydet tirsdag den 212 meter lange MS Pelicana som ligger ved Orkanger Havn. Du ser det blå skipet i bakgrunnen. Dette er den største båten som har ligget ved kaia på Orkanger noensinne. Lengden tilsvarer to fotballbaner.
Og til eventuelle lesere fra perifere strøk: Nei, det har ingen hensikt å komme for å lete etter gullskatten nede i fjæra. Regnbuen er borte nå.

MS Pelicana er ute på jomfruturen sin. Den har gått fra Japan via blant annet Indonesia og til Orkanger. Skipet lastet trekull i Indonesia.

Noe av trekullet er losset til et mellomlager ved havna på Orkanger. Derfra blir det skipet ut igjen senere.

Mesteparten er lastet direkte fra Pelicana over i mindre lastebåter. Trekullet skal til smelteverk i Salten og Bremanger. Verkene på Orkanger bruker ikke denne typen kull.

Du kan lese mer om Pelicana på havnas hjemmeside.

skip_1.jpgPå bildet til høyre ser du Pelicana fra Rokollen. Båten er ikke bare lang, men også så bred at det bare er så vidt krana rekker over hele skipsbredden.

Tirsdag lå også et kystvaktskip på fjorden. Kystvakta  er ofte innom for å kontrollere båter som anløper Orkanger havn.

Orkangervel.no vurderte å invitere til en konkurranse om å jakte på gullskatten med utgangspunkt i bildet av regnbuen. Men dette med skatt og regnbue er altså bare eventyr.

Under et bilde av Pelicana hentet fra hjemmesida til Trondheimsfjorden Interkommunale Havn. Frisian Lady ligger på utsiden, og ser ut som ei jolle.

090929_Pelicana_og_Frisian_Lady.jpg

 

Publisert 29.09.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse