Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger-parti til neste valg

28032009244_1.jpgEt nytt politisk parti ser snart dagens lys i Orkdal. Sentrums- og Idrettspartiet (SIP) valgte sist helg et interimstyre som skal lage program og verve listekandidater. SIP ønsker å gjøre Orkdal til en av landets fremste idretts- og kulturkommuner, med Orkanger og Idrettsparken (bildet) som en levende bykjerne og regionalt krematorium på Fannrem (publisert 1.april).

Interimstyrets medlemmer vil stå fram så snart en ordførerkandidat er på plass. Det jobbes med et endelig utkast til program.

Målet er å få ordføreren. Gunnar H. Lysholm trekker seg trolig etter inneværende periode. Lysholm og Orkdalslista kommer til å etterlate seg et betydelig politisk vakum som SIP skal fylle.

Du kan foreslå listekandidater ved å skrive i gjesteboka.

SIP vil bekjempe spredning av sentrum og samle flest mulig funksjoner i en bykjerne:
* Videregående skole ved Orklahallen.
* En felles ungdomsskole for hele kommunen i samme område.
* Kulturhus og kino i ST-kvartalet.
* Innendørs badeanlegg ved Gammelosen.
* Rådhus og et signalbygg i form av hotell på Sæther/Rømme.
* Dagens rådhus bygges om til sjukeheim slik at folk fra Orkanger slipper å tilbringe livskvelden på Fannrem.
* Stupetårn og vannsklie på Langbrua.
* Overbygde tribuner ved alle banene i Idrettsparken.

imagesCA02PWQH.jpgUngdomsskolen på Årlivoll, der det snart ikke finnes elever, kan brukes til asylmottak. Det vil øke innbyggertallet og muligens danne grunnlag igjen for butikk på Svorkmo (bildet).

SIP har merket seg at Vormstad har fått ny Øyum bru som ble dobbelt så dyr som den skulle, og at tettstedet nå får egen fotgjengerundergang til fem millioner kroner under Rv 65. Den tunnelen kommer ingen til å bruke, ifølge Vegvesenet. Men bygdefolket nøyer seg ikke med gangfelt, lysregulering, trafikkøyer og fartsdumper. Nei, de må ha undergang.

SIP-styret har også bitt seg merke i at både Svorkmo, Vormstad og Hoston har fått egne barnehager der foreldre plasserer og henter barn på vei til og fra Orkanger for å tjene penger. Det mener SIP er utslag av en dyr og pedagogisk uheldig grendepolitikk.

Det foreligger en plan for alternativ bruk av Grøtte-platået. En av mulighetene, som allerede er nevnt i Orkdal 2040, er å anlegge en sentralkirkegård med krematorium for hele kommunen på Fannrem.31032009249_1.jpg

Det planlagte forbrenningsanlegget for farlig avfall på Grønøra kan med fordel lokaliseres til området ved Tråvparken, ifølge et foreløpig programutkast. Målet er å skape litt mer balanse i det lokale giftregnskapet. Det samme er for øvrig nedfelt i kommunens egen miljøplan.

Utbygging av sentrum vil kreve store ekstrainntekter. Eiendomsskatt er uaktuelt, men SIP vil utrede følgende:

* Bomring rundt Orkanger, med gratis passering for alle registrert med adresse i Orkanger skolekrets. Orkanger har mistet friområder og fått forurensing for at folk i andre deler av kommunen skal komme hit og tjene penger. Ingen bør bare ha fordeler uten å gi noe tilbake. SIP kommer til å gå til valg under slagordet "Stopp gratispassasjerene".

Derfor utredes nå også:

* Bom i Ulvåsveien for alle som ikke er medlem i OIF.

* Løypeavgift i Ulvåsmarka for alle som ikke står i OIF (det koster penger å bruke Knyken også.)

* Bade- og toalettavgift i Gammelosen for personer med postadresse 7320. Orkanger Vel har sagt ja til å lede et eventuelt innkrevingsutvalg i samarbeid med atletavdelinga i OIF.

SIP ønsker dessuten å etablere en fred- og forsoningskomité for å motvirke grendestrid. Arne Grønset (V) har allerede lansert sitt kandidatur som leder av forsoningsarbeidet i et oppslag i ST tidligere i vinter.

Grønset og Venstre ønsker å styrke partiets rolle som en samlende og konfliktdempende kraft i kommunen. Dette krevende arbeidet vil SIP støtte.

(OBS! Til alle dem som nå planlegger konkurrerende valglister på Fannremsmoen, Ustjåren, Vormstad, Svorkmo, i Hoston og Solsjøbygda: Nei! Vær så snill, ikke gjør det! Det du leste var en aprilspøk.)

 

 

 

 

Publisert 31.03.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse