Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkdal barnevern: Les rapporten om arbeidsmiljøet

Orkanger_utsikt2_2308.jpg

Orkdal barnevern var i full oppløsning før klagesakene ble kjent. Stadig nye ledere og endringer i organisasjonen førte til at en gruppe ansatte tok styringen. Det oppsto indre strid.
Slik er det naturlig å tolke rapporten om arbeidsmiljøet.

Dette er en tolking. Du kan lese hele rapporten her og vurdere selv. 

Det har vært knyttet stor spenning til resultatet av selskapet Coperios intervjuer av nåværende og tidligere ansatte. Rapporten har ligget på kommunens nettside siden tirsdag. Den ble lagt fram for kommunestyret i dag, onsdag.

Om dagens barnevern (intervjuer og spørreundersøkelse med 15 ansatte). Noen funn, minus og pluss:

  • - Altfor mye å gjøre. Brannslokking. Risiko for å feilprioritere.
  • - Mange nye ansatte med liten erfaring. Bratt læringskurve. Savner bedre opplæring.
  • + De fleste oppfatter ledelsen som rettferdig.
  • + Arbeidet oppleves som meningsfylt.
  • +/- De fleste synes arbeidsmiljøet er bra. Men klimaet preges til en viss grad av mistenksomhet.

Ansatte ser fram til flere ansatte og bedre veiledning. Coperio foreslår en rekke tiltak for å styrke barnevernet.

Om barnevernet før (intervjuer med 11 tidligere ansatte):

Coperio sammenfatter intervjuene i en analyse/vurdering. Den er vanskelig å gjengi poengtert, men her er et forsøk:

Sammenslåingen av flere kommunale barnevern var krevende. Mangel på stabil ledelse gjorde dette til en enda større utfordring.

Det som skjedde (evt. lett kan skje) i slike situasjoner:

  • Forvirring og utrygghet, en gruppe ansatte tar den reelle makten.
  • Fokus på negative ting som kan føre til:
    - opptatt av andres feil.
    - sladder.
    - utfrysing.
    - mobbing.
  • En ond sirkel gjør det enda vanskeligere å lede.

OBS! Det er litt uklart hva som er teori og hva som er en beskrivelse av faktiske forhold i Orkdal barnevern. Den som er interessert kan lese og bedømme selv.

Den etterlengtede og sterkt forhåndsomtalte rapporten er skrevet på svorsk, men er fullt forståelig.

PS: Rapporten over er en redigert og anonymisert versjon. Med 17 mot 15 stemmer vedtok kommunesyret onsdag at formannskapet skal få den komplette versjonen.

 

Publisert 04.09.2013


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Innsendte kommentarer:

Total mangel på ydmykhet 06.09.2013 00:26
Det som totalt mangler i denne prosessen fra kommunalt hold er ydmykhet. Så lenge den er fraværende vil problemene og striden fortsette.

Shannon Johansen 05.09.2013 23:28
Denne saken viser hvordan dårlig ledelse fører til dårlig kvalitet av tjenester som har blitt levert. Jeg håper den neste rettsaken blir hvordan barn og foreldre har opplevd rettstap pga manglende kompetanse som har ført til feil utredninger, feil utredninger har ført til feil tiltak. Mangel av opplæring i "å sjekke sine kilder" har ført til omsorgsovertagelse der barn ikke levde under destruktive forhold, men det hadde hjelpet om de som er ansatte i barnevernet hadde utdanning nok til å foreta "en helhets vurdering" (dvs alle de arenaer som påvirker et barns liv ). Så klart det hjelper også å ansette de som er personlig egnet til stillingen og at ansatte hadde fått retningslinjer angående hva som er akseptabel oppførsel og hva som kan defineres som "lovbrudd". Høres ut som det er en sjanse for at den nye barnevernsleder evner å heve kompetanse nivået. Jeg venter på den neste rettsaken, der barna og foreldrene krever erstatning for feil behandling, jeg vitner gjerne igjen om det og en god del andre faktorer involvert i disse sakene. Ellen Wahlmann, Gunnar Lysholm og Grethe Metliaas ble informert om "problematikken" hos barnevernet et år før media begynte å dekke disse sakene (dvs i mai 2011). Kopi av beviset på dette har blitt sendt til blant annet Søra, Adressa, 1 i kommunestyret og 1 i formannskapet. Dette har kunne blitt "ryddet opp i " for lenge siden, men noen "forsøkte" å koste elefanten under teppet, resulatet er 6-7 tilsynsaker og minst en rettsak mot kommunen. Dette kan vi takke sjef i Helse og familie (Ellen Wahlmann ), ordfører Gunnar Hoff Lysholm og rådmann Grethe Metliaas for, det eneste fornuftige hadde vært om alle 3 hadde forlatt sine stillinger. Shannon Johansen

Hans Kringstad 05.09.2013 23:30
Innlegget er forkortet.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse