Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Orkanger Vel kjøper utemøbler til Orklaparken

DSC_0003.JPG

Orkanger Vel tilbyr Orkdal kommune ti bord/benker av god kvalitet (som på bildet) til nedre del av Orklaparken. Velforeninga stiller som betingelse at kommunen rydder ti rasteplasset og setter opp lys for helårs bruk ved Orkanger, slik det blir investert i lys på strekningen Bårdshaug-Forve bru.

På bildet ser du nestleder Geir Knutzen i Orkanger Vel på en benk av den aktuelle i typen i Gammelosen.

Orkanger Vel og Nerøra Vel har de siste årene kjøpt inn mange slike benker til Gammelosen, Nerøra og Hovslund. De er pene og solide, og så tunge (sammenkoblet) at de får stå i fred. Produsent er Stavne gård i Trondheim.

5 000 000 kr. til Bårdshaug-Forve, 0 kr. til Orkanger
Bakgrunnen for tilbudet er at Orkdal kommune anser seg ferdig med Orklaparken på Orkanger, mellom Grønørbrua (Vigorbrua) og Bårdshaug bru, uten at det har blitt noen park. En e-post fra enhetsleder Nils Arne Sletvold gjør det klart at kommunen ikke har bevilget penger verken til bord/benker eller lys her.

Derimot er det bevilget 5 millioner kroner til strekningen Bårdshaug bru-Forve bru for i år og neste år. Her er belysning på vei opp.

Ikke helårs bruk
Nedenfor Bårdshaug bru er det kun satt ut to steinbenker (ubrukelige mesteparten av året). Det er ikke anlagt rasteplasser med kort avstand og sikt mot elva slik planen var, ifølge Orkdal 2040. Det foreligger overraskende nok ingen planer om lys for helårs bruk.

Dette er den delen av Orklaparken med klart størst brukspotensial. Området danner en lett tilgjengelig sløyfe nær tettbebyggelse og eldreboliger. Turnettet her knytter også Orklaparken til Råbygda/Gjølme. Tiltak vil gjøre sentrum mer attraktivt og ha effekt på folkehelsa.

I brevet til Orkdal kommune spør styret i Orkanger Vel hva som er årsaken til en slik prioritering.

Velforeninga spanderer utemøbler på to betingelser:
1. Orkdal kommune rydder ti rasteplasser og drifter disse ved å holde sikten mot elva åpen, og å gjøre grunnarbeid som holder unna ugras der benkene står.

2. Orkdal kommune bevilger penger til belysning nord for Bårdshaug bru (Grønørbrua-Bårdshaug bru) på samme måte som for strekningen sør for Bårdshaug bru.

Kostnad for ti bord/benker er drøyt 50 000 kr.

Park6.jpg

Orkdal kommune satser på vedlikeholdsfri stein. Orkanger Vel skal i stedet spandere utemøbler i massivt tre, slik at de kan brukes hele året.

Park8.jpg

Slik var visjonen: Vinduer mot elva, innbydende rasteplasser og benker med 60 meters mellomrom på det tetteste av hensyn til folk som er dårlige til beins.

DSC_0011.JPG

Slik er virkeligheten foreløpig: Ingen plan, spredte forsøk på å rydde kratt mens avfall har blitt liggende - og beskjed om at alle pengene skal brukes sør for Bårdshaug bru.

 

Publisert 06.09.2015


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse