Besøkstall

44 694 denne måneden

33 801 077 i år

Annonse

Annonse

Annonse

Skatepark og historisk vandring

Staten_Island_New_York_C1_1.jpgOrkanger Vel håper det lar seg gjøre å bygge en skatepark (bildet) ved tennisbanen. En skatepark er et anlegg med ramper for rullebrett. Orkdal kommune har gitt oss 5000 kroner i støtte for å lage et prosjekt. Samtidig er Orkdal energi ny sponsor av den historiske vandringa rundt Gammelosen.

Forslaget om skatepark ved Gammelosen kom første gang i 2004. Skaterne er tradisjonelt uavhengige av lag og foreninger. Det gjør at ingen har noe naturlig ansvar for å bygge anlegg for sporten.

I byer er det gjerne kommunen som tar initiativet. Orkanger Vel har vært i kontakt både med skatende ungdom, leverandører av utstyr og lokale bedrifter som kan tenkes å bidra med dugnad. Men det har vært vanskelig å komme i gang.

Derfor søkte vi nylig Orkdal kommune om 5000 kroner i støtte for å leie profesjonell hjelp. Målet er å lage skisser for en skatepark, beskrive hvilket arbeid som må gjøres og beregne kostnader. Det vil bli lettere å markedsføre ideen hvis vi har et konkret prosjekt å vise fram.

Orkanger Vel ser det slik:
* En skatepark vil i stor grad appellere til ungdom som ikke deltar i organisert idrett. Den vil ha en forebyggende effekt.
* Ved å plassere parken ved idrettsanlegget vil den knytte bånd mellom organisert idrett og såkalt uorganisert ungdom.
* Et skateanlegg vil øke mangfoldet i Idrettsparken og gjøre den enda mer attraktiv. Skateramper kan være ett av flere tiltak som vil gjøre det lettere å selge parken som arena for fotballturneringer, håndballturneringer, treningssamlinger og andre arrangement for barn og ungdom.

Første byggetrinn i en god skatepark vil trolig koste minst 500 000 kroner. Et slikt anlegg er berettiget til spillemidler. Og det vil være nesten vedlikeholdsfritt.

14032009216_1.jpgI løpet av våren skal vi for øvrig sette opp "nye" gamle bilder med historiske tekster på tavlene rundt Gammelosen. Vi har fått ny sponsor til dette prosjektet, som nå blir gjennomført for fjerde år på rad.

Orkdal energi har sagt ja til å bidra med 5000 kroner.

 

 

Publisert 05.04.2009


Tilbake

Send inn din kommentar til saken:

Alle felter må fylles ut. Innholdet blir sjekket av redaksjonen før det legges ut. Meldinger med lenker blir ikke lagret.

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse

Annonse