Nytt håp for Orkla FK: Slo Strindheim 2

22052009024_2.jpgOrklas herrelag slo Strindheim 2 1-0 i Idrettsparken tirsdag kveld. Det betyr at laget overlater bunnplassen til Nidelv. Seieren ga nytt håp om å overleve i 3.divisjon. Thomas Hansen scoret kampens eneste mål etter 32 minutter.
Supporter Geir Atle Sognli slipper muligens å gå til Oslo (se nederst).

Seieren over Strindheim 2 var lagets andre denne sesongen. Og den kan bli veldig viktig.

Årsaken er at fire lag i bunnen tar vedig få poeng annet enn i innbyrdes oppgjør. Nå sikret Orkla seg tre poeng mot en motstander som ligger utenfor bunnskiktet.

Utfordringen framover blir særlig å banke de andre bunnlagene.

Seieren over Strindheim kom etter et oppgjør der Orkla var presset langt bakover på banen i lange perioder, men der det også åpnet seg store muligheter på kontringer. Dette var for øvrig Orklas første seriekamp uten baklengsmål.

Orkla FK la ned en stor arbeidsinnsats mot en annen ung motstander. En stor del av Strindheim 2-spillerne er juniorer. To på laget kommer for øvrig fra Orkdal; Ståle Persen (som var sentral, og ble utvist på tampen) og Steinar Gjersvoll.

Orklas kanskje største problem er nettopp at klubben tappes for spillere. De trapper ned eller satser høyere i seriesystemet.

Melhus slo Nidelv hele 7-0 i et innbyrdes bunnoppgjør mandag. Nidelv har 0-14 på de tre siste kampene, og ser ut til å kollapse. Lagets eneste seier så langt kom mot Orkla.

Det fjerde bunnlaget, Tynset, tapte 1-5 mot Buvik. Buvik er Orklas motstander i Buvika fredag.

PS:
Som nevnt tidligere uttalte Orkla-supporter Geir Atle Sognli i et svakt øyeblikk før sesongstart at han skulle gå til Oslo dersom Orkla rykker ned.

Sognli har lett etter utveier i sommer. Han har for eksempel presisert at han aldri sa hvor han skulle starte turen. Sognli håpet en periode også på at Nils Arne Eggen kunne bistå klubben. Men den gang ei.

gerrra_1.jpgNå er supporteren imidlertid hundre prosent optimist igjen både på Orklas og egne vegne. Han valgte tirsdag kveld likevel å utsette feiringen etter å ha tenkt seg litt om.

På bildet er supporter Sognli avbildet under et treningsopphold i søndre del av Gammelosen. Tre fingre i været symboliserer kravet om tre poeng mot Buvik! Her står det ikke bare om satsingsklubbens ære, men om Sognlis føtter.